2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Zala megye közlekedéséről

2012. december 09. vasárnap, 14:32
Címkék:

"Jelenleg- az elmúlt évek és a most is folyó fejlesztések ellenére - a megye jelentős része kiesik a gyorsforgalmi közúthálózatból, a vasúti árú-és személyszállítás pedig nem eléggé versenyképes. A 2014-2020-as uniós ciklusban azonban jelentős előrelépés történik majd, a megye egyre jobban bekapcsolódik a hálózatokba még akkor is, ha először a Zala megyén kívüli fejlesztések kezdődnek el, mivel ez is javítja az elérhetőséget" - fogalmazott Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke a Zala megye közlekedéséről tartott konferencia szünetében tartott sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta: ilyen fejlesztés lesz vasúton a Szombathely-Zalaegerszeg (Zalaszentiván) szakasz, amely folytatódik majd Nagykanizsa felé, így a megyén keresztül épülhet ki a Zágráb-Bécs folyosó.

vasut-kozut

Előrelépés várható a vasút- és közútfejlesztésében

Közúton 2020-ig a Graz-Körmend, illetve a Bécs-Kőszeg-Szombathely gyorsforgalmi út segít majd a megyének a nemzetközi gyorsforgalmi hálózatba való bekapcsolódásban. Uniós támogatás függvényében indulhat majd az M9-es fejlesztése is.

Manninger Jenő utalt arra, hogy Nagykanizsa és Zalaegerszeg kapcsolatát mielőbb javítani kell közúton is, így a 74-es út elkerülőit 2020-ig meg kellene építeni és ezt javasolják is az uniós fejlesztési tervbe.

A sajtótájékoztatón Gyutai Csaba polgármester elmondta: Zalaegerszegnek szüksége van arra, hogy javuljon a vasúti és közúti közlekedés. Ez a zalai megyeszékhely megközelíthetőségének szempontjából fontos. Szólt a 76-os út fejlesztéséről, melynek köszönhetően Budaőrs már két óra alatt elérhető. A fejlesztés folytatódni fog Zalaegerszeg és Körmend között, ezzel a legfontosabb gazdasági piacokra kijut a város. Mindenképpen cél, mondta, hogy Zalaegerszeg bekerüljön a nemzetközi vérkeringésbe.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK