2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

132 milliárd közfoglalkoztatásra

2011. november 30. szerda, 20:00
Címkék:

Vissza a munka világába!  Nem elfogadható, hogy több tízezren arra rendezkedjenek be, hogy segélyből éljenek - fogalmazott zalaegerszegi sajtótájékoztatóján Papp Károly a Belügyminisztérium közfoglalkoztatásért felelős államtitkára. "A jó gyakorlatok és újszerű lehetőségek a közfoglalkoztatásban" című konferenciát megelőzően a kormányhivatalban, újságírók előtt arról számolt be, hogy összesen 97 hátrányos helyzetű kistérségben indítanak közfoglalkoztatási programot.

 

Zalában sikeres a közfoglalkoztatás

Közel ezer programot valósítanak meg 495 településen. Az érintettek több lehetőség közül választhatnak, elsősorban mezőgazdasági tevékenység, de vasúti, közúti, vízügyi és erdészeti területen is dolgozhatnak napi vagy nyolc órát. 2012-ben már négyórás foglalkoztatás nem lesz és a számítások szerint több tízezren kaphatnak munkát vízügyi területen.

kozmunka

Zalaegerszegen munkaerő-kölcsönzés segíti az állástalanokat

 

Az önkormányzatok megsegítésére és az alternatív fűtési mód biztosítására 83 település 140 közintézményének teszik lehetővé biomassza kazánok telepítését és működtetését. A Belügyminisztérium a költségeket biztosítja, és a munkahelyteremtés is fontos szempont ennél a programnál.

Papp Károly szólt a téli közfoglalkoztatásról is, december 1-jétől a jövő év februárjának végéig több mint 2,9 milliárd forintot biztosítanak a megyék és a főváros számára. Elhangzott: 2012-ben 200 ezer embert szeretnének bevonni a közmunkaprogramba, erre 132 milliárd forintot irányoztak elő.

Rigó Csaba kormánymegbízott arról számolt be, hogy Zalában sikeres a közfoglalkoztatás, több kistérség is nyert jelentős pályázati összegeket.

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere a "Munkát ad a város" programról szólt. Mint fogalmazott, a Kontakt Humán Nonprofit Kft. munkaerő-kölcsönzés keretében segíti a helyben élő munkanélkülieket, mintegy 10-15 százalékuknak tud munkát biztosítani. A kiközvetített és munkát vállalók bérének egy részét az önkormányzat biztosítja.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK