2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Lopott BMW-vel szakították ki a bankautomatát

2012. december 18. kedd, 12:01
Címkék:

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság elfogta azt a négy (köztük három zalai) elkövetőt, akik alaposan gyanúsíthatók egy nagyvázsonyi pénzintézet bankautomatájának kirablásával – jelentette be sajtótájékoztatón Szukics Ferenc rendőr ezredes, bűnügyi igazgató.

Bank

Elmondta, a megalapozott gyanú szerint 2012. szeptember 27-én ismeretlen elkövetők egy Kehidakustányból ellopott BMW-vel kiszakították a nagyvázsonyi pénzintézet bankjegykiadó automatáját (a rendőrség képein), majd a több millió forintot rejtő pénzkazettával elmenekültek. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói több hónapos összehangolt munkájának köszönhetően a BMW-t lefoglalták, és elfogták azt a négy férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével. A nyomozás során kiderült, hogy az elkövetők egy nappal korábban a kehidakustányi fürdő öltözőszekrényét felfeszítve jutottak a gépkocsi kulcsához. A nagy értékű német rendszámú BMW-vel másnap hajnalban Nagyvázsonyba utaztak, ahol az autóra erősített gurtni segítségével kirántották a bankautomatát, amelyet az utcán szétfeszítettek, majd a több millió forintot tartalmazó kazettával elhajtottak.

ATM

Az elkövetéskor használt símaszkokat, kesztyűket és a felfeszített pénzkazettát a nádasdladányi erdő közelében rejtették el. A BMW-t a Fejér megyei rendőrök találták meg a közelben. A pénzintézet biztonsági kamerái rögzítették a bűncselekmény elkövetését, ekkor derült ki, hogy az automatát a lopott BMW-vel vitték el. A Veszprém megyei, a Fejér megyei és a Zala megyei rendőrök közös munkájának köszönhetően alig két hónap alatt kézre kerültek a feltételezett elkövetők. P. Károly (42 éves), G. Norbert (32 éves), E. Gyula (54 éves) és D. Zsolt (42 éves) előzetes letartóztatásban várják az eljárás befejezését. G. Norbert büntetlen előéletű, a másik három gyanúsított már volt büntetve vagyonelleni bűncselekmény miatt.

Az ügyben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt folytat büntetőeljárást.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK