2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

2016.08.06. Operettfesztivál Mörbisch-ben !

2016. január 08. péntek, 10:05
Címkék:

:16.16:3o órakor a ZMK rendelőintézete előtti parkolóból, a várható hazaérkezésünk 03 óra.


 Ábrahám Pál: Viktória

 2016. augusztus 6. (szombat)

 Fertőmeggyesen (Mörbischben) nyáron az események fénypontjában a Seefestspiele, azaz a Fertő tavi úszószínpad előadásai állnak. 1957-ben tartották az első előadást: " A cigánybárót”, amit 1200 látogató ünnepelt. Azóta évente rendeznek előadásokat, melyek hatalmas élményt nyújtanak a látogatónak, hasonlóan, mint Szentmargitbányán az operaelőadások.

2016-ban Ábrahám Pál: Viktória című operettje kerül bemutatásra.

1930-ban megszületett a Viktória, és viharos gyorsasággal hódította meg Bécs és Berlin után Európa szinte valamennyi zenés színházát. Nem csoda, hiszen ebben az érdekes, izgalmas és fordulatos darabban Ábrahám szerencsésen ötvözte a Kálmánra jellemző magyaros motívumokat, a modern és magával ragadóan tempós jazz-elemekkel.

Az operett különlegessége, hogy szokatlan módon, két táncos-komikus és két szubrett szerepel benne, ami több mulatságos duettre és humoros fordulatra is lehetőséget ad. Olyan máig is örökzöld slágereket hallhatunk, mint az "Ahol az ember felmászik a fára", a "Nem történt semmi, csak elválunk csendben", a "Honvéd banda", a "Mausy" és az “Édes mamám".

A Viktória meséje az I. világháború idején játszódik. Koltay kapitány tisztiszolgájával, Jancsival a szibériai hadifogolytáborból Japánba érve az Egyesült Államok követségén kérnek menedéket. Ott derül ki, hogy a nagykövet, John Cunlight felesége, Viktória grófnő a magyarországi Dorozsmáról nem más, mint Koltay kapitány egykori szerelme...... (Az előadás 20.3o órakor kezdődik.) 

Jegyárak:            Kat. 4.        € 68,-

       Kat. 5.        € 60,-

       Kat. 7.        € 42,-

       Kat. 8.        € 34,- 

Utazás:                     autóbusszal 

Útiköltség:               4.000 Ft. 

Indulás:                    16.3o órakor a ZMK rendelőintézete előtti parkolóból,  a várható hazaérkezésünk 03 óra. 

Jelentkezés:            Németh Évánál a 30/425-2495 telefonszámon, 2016. január 31-ig.


MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK