2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Öröm Kör a József Attila Városi Könyvtárban!

2013. november 06. szerda, 14:12
Címkék:

Öröm KörMinden hónap első hétfőjén Öröm Kör a József Attila Városi Könyvtárban!
Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi u. 21.

A kezdeményezésről lentebb olvashattok, magának az ötletgazdának Vörös Eszternek a tollából:
"Az Öröm Kör O egy kezdeményezés, amely kipattant a fejemből, mert azt érzem, hogy kezdünk elmenni egymás mellett. Teljesen elgépiesedett világunkban sokkal fontosabb lenne az, hogy találkozzunk egymással, megérintsük egymást (testileg-lelkileg egyaránt).
Ötletem a következő: Öröm Kör O néven indítunk, ingyenes gyerekprogram részeként játszóházakat. MINDEN HÓNAP ELSŐ HÉTFŐJÉN 17 és 19 óra között LEGYÜNK EGYÜTT A GYEREKEINKKEL ÉS JÁTSSZUNK!!!
Azért hétfőn, mert általában mindenki utálja (még Garfield is), hiszen vége van a hétvégnek, ami jó volt. Kicsit szeressük meg a hétfőt, meg persze hosszabbítsuk meg a hétvégét egy olyan ingyenes gyerekprogram segítségével, amikor együtt van a család!
A gyerekprogram havi rendszerességgel kerül megrendezésre, eleinte teljesen kötetlen beszélgetés és játék formájában, később egy-egy témát boncolgatunk a gyerekprogram keretében. Védőnő a szoptatás előnyeiről, szülész-nőgyógyász a szülés csodáiról, csecsemős nővér baba körüli teendőkről, de akár banki alkalmazott is tud beszélni a babakötvényről, festő a babaszobába való lélegző festékről, logopédus a beszédhibákról, és jelentősségükről, és még sok minden másról. Persze, csak azoknak, akiket éppen érdekel, akiket nem, Ők játszanának a gyerekekkel, hiszen ez egy gyerekprogram!!!
Ez a lényeg, játszani Velük, együtt lenni, akit pedig érdekel egy-egy téma, közben okosodik is...
Gyereke mindenkinek van, vagy lesz, ha nem is lesz, akkor is mindenki gyerek, és mindenkit anya szült. De kell egy valódi gyerekprogram, ahol a felnőttek is boldogok, mert látják, hogy boldogok a gyerekeik. Nem mindegy, hogy azok a gyerekek, a gyerekeink milyen közegben cseperednek!!!


Jókedvű szülő = Jókedvű gyermek = Jó gyerekprogram!"
Vörös Eszter

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK