2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Törökös vendéglátás

2013. március 28. csütörtök, 07:34
Címkék:

Törökország gazdaságát, kultúráját, sportját, turizmusát, de legfőképpen a gasztronómiai tradícióit felölelő programot tartottak a napokban a keszthelyi Vendéglátóipari Szakközépiskolában. A szakképző intézmény rendszeresen témahetek szervezésével tekint ki a vendéglátás különféle területeire.

Ilyenkor meghívott szakemberek előadásai, gyakorlati foglalkozások ölelnek föl speciális tudnivalókat. Ebbe a programba illeszkedett a napokban Törökország. Az eseménysorozatnak csaknem valamennyi tanulócsoport részese volt. A nyitónapon ellátogatott a dákokhoz a keszthelyi kötődésű Pliskó József, az isztambuli magyar főkonzulátus külgazdasági asszisztense. Előadása indította a témahét eseményeit. Fisli István igazgató elmondta: a sok új információ jelentősen hozzájárult a tanulóik látókörének szélesítéséhez, ahhoz, hogy Törökországot mind jobban megismerjék, s arról reális kép alakuljon ki bennük. Mindezért az iskola köszönőlevelet is küldött azóta, a követségre.

torok-het

A tanulók az élményszerűen, frissen szerzett ismereteiket is jól felhasználva, kapott és általuk kiötlött témákból prezentációkat készítettek, majd azokat különféle tanórákon adták elő. Mindennek során napirendre került egyebek közt történelmi témakörben Mustafa Kemal Atatürk, a Török Köztársaság megteremtőjének munkássága, napi aktualitással Törökország és az Európai Unió kapcsolati kérdésköre, valamint Alanya, mint Keszthely törökországi testvérvárosa nevezetességeinek elemzése. Majd konyhai gyakorlatokon készültek török ételspecialitások, amiket a programban résztvevő diáksereg fogyasztott el, a Menza étteremben.

A rendezvény alkalmi kultúrcsoport hastánc-bemutatójával zárult.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK