2024.10.26., szombat - DömötörZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szombatig tart a Teke Világkupa verseny Zalaegerszegen

2024. október 16. szerda, 23:44
ZalaMedia
A 35. Teke Világkupára tizenöt ország 28 bajnokcsapata érkezett Zalaegerszegre. Csütörtökig az előselejtezőket rendezik, pénteken az elődöntők, szombaton pedig a döntők következnek.

A zalaegerszegi Ifjúsági- és Sportcentrumban kedden kezdődtek a küzdelmek, és szombaton már bajnokokat hirdetnek a férfi és női együttesek közül. A tekecsarnokban az előselejtezőkre nem engednek be nézőket, viszont a pénteki és szombati mérkőzéseket már megtekinthetik a szurkolók.

Kedden este a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban tartották a torna hivatalos megnyitó ünnepségét. A játékvezetők és a résztvevő csapatok képviselői, országukat és csapatukat is jelölő táblával a kezükben felvonultak az ünnepségen. Elsőként Gecse Péter, városunk alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket és örömét fejezte ki, hogy a 2013-as sikeres világbajnokság után újabb jelentős versenynek lehet a házigazdája Zalaegerszeg. A megnyitón Pintyőke Marcell, a nemzetközi és hazai sportági szövetség elnöke mondott beszédet, melyben kiemelte, hogy a versennyel reményeik szerint tovább népszerűsítik hazánkban a tekesportot. Berkó Lajos, a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke is szólt a csapatokhoz és vezetőkhöz. Az ünnepélyen felvonták a Nemzetközi Teke Szövetség hivatalos zászlóját, majd a szervezet és a magyar himnusz után esküt tettek a játékosok és a játékvezetők.

A világkupa trófeáit a két címvédő csapat képviseletében a nőknél a horvát KK Mlaka, a férfiaknál pedig az olasz KK Neumarkt játékosai, akik történetesen magyarok, Nemes Irén és Kiss Tamás mutatták be a jelenlévőknek.

Az eseményt a zalaegerszegi Press Dance Táncsoport táncosainak bemutatója színesítette. Zárásként Bátor Gábor, a Magyar Teke Szövetség főtitkára nyitotta meg a szombatig tartó nemzetközi sportrendezvényt.


 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK