2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Fővárosi siker a leány labdarúgó Diákolimpia döntőn

2024. május 21. kedd, 14:59
ZalaMedia
Országos Diákolimpia döntő helyszíne volt az elmúlt hétvégén Zalaegerszeg. Az ország legjobb 20 V-VI. korcsoportos leány labdarúgó csapata versenyzett a bajnoki címért. Az országos bajnoki címet a budapesti Csanádi Árpád Sportiskola, Általános Iskola és Gimnázium együttese szerezte meg. A mezőnyben egy zalaegerszegi és egy nagykanizsai iskola csapata is szerepelt.

A Városi Ifjúsági és Sportcentrumban négy pályát rendeztek be a szervezők a V-VI. korcsoport országos döntőre. A csapatok négy csoportban vágtak neki a küzdelmeknek. A Dunakeszi, a Budapest és Szombathely csapatai veretlenül jutottak a negyeddöntőbe. A Zala vármegyei csapatok közül a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Technikumának csapatának nem sikerült mérkőzést nyerni a csoportjában, míg a nagykanizsai a Batthyány Lajos Gimnázium együttese egy győzelmet szerzett a csoportküzdelmekben. 

A helyosztókon végül a zalaegerszegi lányok Debrecent legyőzve a 19. helyen végeztek, míg a Nagykanizsa csapata a Kisvárdától kikapva a 16. helyen zárta a zalaegerszegi döntőt. 

A negyeddöntőkben a két esélyes csapat a Szombathely és a Budapest együttese magabiztos játékkal menetelt a döntőig, ahol végül a fővárosiak örülhettek a győzelemnek. A bronzmérkőzésen a Szekszárd az utolsó pillanatban mentette döntetlenre a találkozót, de a büntetőpárbajban a Dunakeszi bizonyult jobbnak. 

Negyeddöntők: 
Székesfehérvár – Szekszárd 0-1
Szombathely- Pécs 5-0
Dunakeszi – Kiskunhalas 3-1
Budapest – Miskolc 5-1

Elődöntők:
Szekszárd – Szombathely 0-3
Dunakeszi – Budapest 0-7

Bronzmérkőzés:
Szekszárd – Dunakeszi 1- 1  büntetőkkel 0-2    

Döntő: 
Szombathely – Budapest 1-2 

Végeredmény: 
1.  Csanádi Árpád Sportiskola, Általános Iskola és Gimnázium     - Budapest XIV.
2.  Illés Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma és Kollégiuma             - Szombathely
3.  Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium                                      - Dunakeszi

Különdíjak: 
Legjobb kapus: Ascher Dóra (Budapest XIV.)
Legjobb mezőnyjátékos: Sági Fruzsina (Szombathely)
Gólkirálynők:Farkas Panna (Budapest XIV.) és  Veres Stefánia (Budapest XIV.)  15-15 gól
A bajnokcsapat testnevelője:    Kiss Dávid (Budapest XIV.)

Az érmeket Csertői-Juhász Anita, az Illés Akadémia női szakágának igazgatója és Kovács Zsolt a versenybizottság elnöke adták át a csapatoknak. A 2023/2024-es Diákolimpia versenyben 160 csapat nevezett összesen, ami 2201 fő versenyzőt jelent. 10 csapattal több nevezés volt idén, mint  az elmúlt esztendőben. Zalában 11 csapat összesen 144 diákja vett részt a küzdelmekben. 

2023/2024. tanévi Diákolimpia® alapszintű (körzeti) versenyei a Nemzeti Tehetség Program 40 millió forintos támogatásával valósulnak meg.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK