2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Átadták a búslakpusztai sportlőteret Zalaegerszegen

2024. május 09. csütörtök, 21:20
Szerző, fotó: Borda Menyhért
2019-ben indult el az az alsóerdei fejlesztéssorozat, amelynek jegyében számos olyan beruházás készült el, ami azóta népszerűvé vált a zalaegerszegiek és a családok körében.

Skeetlövészet-bemutató és szituációs lőgyakorlat

Megépült az Alsóerdei Élmény- és Szabadidőpark, amely kedvelt helyszíne a sportolni és kikapcsolódni vágyóknak, megújult az oda vezető kerékpárút, elkészült a három nehézségi fokozatot magába foglaló Tölgyek útja és a Tv-torony környéke is megújult. A búslakpusztai sportlőtér megújítása ennek a sorozatnak az újabb állomása.

Az ünnepségen dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára elmondta: 2010 óta a sport Magyarországon egy stratégiai ágazat, ez igaz minden infrastrukturális fejlesztésre, és azokra a támogatási programokra, amelyek megvalósultak az elmúlt 14 évben. Kiemelte: a 21. század elején a virtuális tér próbál minél nagyobb erőteret szerezni magának, mi pedig azért küzdünk, hogy onnan elszakítsuk a fiatalokat, a fiatal felnőtteket, és valódi sportteljesítményre ösztönözzük őket. Egy ilyen gyönyörű létesítmény kapcsán is az lehet a cél, hogy győzzük meg őket, hogy ne a számítógép előtt ülve próbálják meg a képességeiket fejleszteni – mondta az államtitkár.

Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere ismertette az elmúlt öt év alsóerdei fejlesztéseit, melynek utolsó eleme a búslakpusztai lőtér, amely 213 millió forintos beruházással, százszázalékos állami támogatással készült el. Kiemelte, hogy a Göcsej Sportlövész Egyesület, a ZTE Sportlövész Klub, valamint a Polgári Lövész Egylet használja majd a lőteret. Ezekben az egyesületekben az elmúlt évtizedekben kiemelkedő szakmai munka és utánpótlás-nevelés folyik, és figyelemreméltó eredményeket értek el.

Vigh László országgyűlési képviselő köszöntőjében a sportolás fontosságára hívta fel a figyelmet. Elmondta: ha erre költünk, akkor egészségesebb generáció nő fel. Ennek egyik fontos eleme, hogy az iskolákban van mindennap testnevelés. Bármit teszünk a sport területén, azt az egészségünkért is tesszük.
A lőtér üzemeltetője a Zalaegerszegi Élménypark Kft. lesz, amely a zalaegerszegi lövészeti sportegyesületekkel megállapodást kötött a lőtér használatáról, így minden sportegyesületnek lehetősége lesz a lőtéren történő edzésre. A Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség (MDLSZ) keretein belül minősítő versenyek megrendezésére is lehetőséget ad a felújított sportlőtér. Továbbá vadászok, vadásztanfolyam résztvevői, rendvédelmi szervek, fegyveres biztonsági szolgálatoknak is módja van a sportlőtér használatára.

Korábban a búslakpusztai lőteret csak szituációs lövészetre, valamint vadászfegyverek korlátozott belövésére használták. Felújításával a város egy többfunkciós lőtérhez jut. Az átadott lőtér a 60 méter hosszú lőpálya golyós tűzfegyverek használatára, a 25 méter hosszú lőpálya céllövészetek, lőgyakorlatok lebonyolítására, a rövid tűzfegyverek, hosszú csövű golyós tűzfegyverek, skeet-lőpálya sörétes tűzfegyverek, valamint szituációs lőpályák mozgásban történő lövészetek, lőgyakorlatok lebonyolítására alkalmas.
Mindehhez mintegy 137 m2 alapterületű új lőtérépület készült 10 darab lőállással, kapcsolódó infrastruktúrával, parkoló- és útépítéssel. A skeet-lövészethez két fa szerkezetű, egyenként 6,25 m2 alapterületű, kétszintes lőtorony valamint 8 lőállás épült. 

Az ünnepélyes lőtérátadó skeetlövészet-bemutatóval és szituációs lőgyakorlat-bemutatóval zárult.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK