2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Idén is Fatemplom Fesztivál Magyarföldön

2024. július 03. szerda, 15:56
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Július 12-14 között rendezik meg a magyarföldi Fatemplom Fesztivált, melynek részleteiről a Göcseji Falimúzeumban tartottak sajtótájékoztatót szervezők.

A zalaegerszegi önkormányzat részéről Velkey Péter kulturális főtanácsadó mondott köszöntőt, kiemelve, hogy idén is lesz Zalaegerszeghez kapcsolódó előadója a rendezvénynek, például a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar és Mátyás István orgonaművész. Örül, hogy 2024-ben is megrendezik ezt az emberléptékű fesztivált Magyarföldön, ami egy gyönyörű helyszín.

Velkey Péter, Gryllus Dániel, Tóth László

A háromnapos programsorozat részleteit Gryllus Dániel, a Fatemplom Fesztivál egyik alapítója, az idén 55 éves Kaláka együttes vezetője ismertette. Mint mondta: sok színvonalas koncerttel (többek között Bokros Trió, Csík zenekar, Kaláka, Ripoff Raskolnikov Band, Szirtes Edina Mókus, Ferenci György és az 1-ső Pesti Rackák), és más érdekességekkel is készülnek. Rendhagyó kiállítás nyílik például Gryllus Dániel mobiltelefonján tárolt fotóiból. De fellép Berecz András mesemondó, és a Magyar Honvédség Légierő Zenekara is. Emellett Vecsei H. Miklós Qjúb című produkciója, valamint Lakatos Mónika és a Cigány hangok formáció koncertje is látható, hallható lesz.

A sajtótájékoztatón részt vett Tóth László zongoraművész is, aki elárulta: a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar a magyar kultúra napja alkalmából összeállított műsorral lép fel.

A sajtótájékoztatón Gryllus Dániel három dalt is eljátszott, megelőlegezve ezzel a fesztiválhangulatot.

A Fatemplom Fesztivál részletes programja és a jegyárak a https://fatemplomfesztival.hu oldalon érhetők el.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK