2024.07.07., vasárnap - ApollóniaZalaegerszeg időjárása

Labdajátékok

Megkezdték a kanizsai NB I-es lányok is.

2020. október 21. szerda, 09:03
Címkék:

aszttata

A bajnokságra tornarendszerben került sor. Egy hétvégén Tatán játszotta le minden csapat az őszi fordulókat. A Kanizsa Sörgyár Sportegyesület második csapata a Szombathelyi AK, a Tatai AC, az Ajkai Asztalitenisz SE és a Club Aréna Győr-Bercsényi M. DSE csapatával került egy csoportban.

 

Szombaton három mérkőzés várt a lányokra. Sorrendben a Szombathely, a Tata és az Ajka csapatával játszottak. Vasárnap a Győr következett. A tavalyi évben a csapat pontveszteség nélkül, minden meccsét megnyerve első lett a csoportjában. Nagyon nehéz lett volna ezt a teljesítményt megismételni, mert a csapat legjobbja, Végh Zsuzsanna, már nem játszhatott az NB I-ben, hisz az Extraligában szereplő csapat tagja és ott minden mérkőzésen szerepelt.

 

aszttata

 

Mátrai és Turner csak 2-2 mérkőzést játszottak az első osztályban, így ők még szerepelhettek. Mellettük a fiatalok kaptak szerepet: Orbán Flóra, Németh Letícia, Kovács Melani. Volt még egy visszatérő is a csapatban. Újházi Csilla egy évvel gyermeke megszületése után visszatért. A győri csapat alaposan megerősödött a paralimpiai kvótát megszerző Szvitacs Alexával és Arlóy Zsófiával. Az ajkai csapat is két remek extraligás játékost igazolt újonc versenyzője mellé. A Tata gyakorlatilag a tavalyi Extraligában szereplő csapatát indította. A Szombathely tavaly is nagyon erős volt, az idei évben sem gyengült.

A csapatnak még a pontszerzéshez is nagy bravúrra volt szüksége. Mátrai Alexandra, Turner Andrea, Orbán Flóra, Kovács Melani, Németh Letícia, Újházi Csilla összeállításban léptek volna az asztalokhoz. Kovács Melani a meccs előtti éjjel belázasodott, így nem állhatott a csapat rendelkezésére.

Szombathelyi AK – Kanizsa Sörgyár Sportegyesület II. 5:5 NB I Észak-Nyugat női bajnoki mérkőzés

Kanizsai gyöztese:Turner Andrea 3, Mátrai Alexandra 2

Sajnos a páros és Mátrai meccse Orosz ellen 3:2-re elment, így Turner hibátlan teljesítménye és Mátrai két győzelme csak a döntetlent jelentette. Orbánnak volt egy szoros meccse Sándor ellen, de sajnos nem sikerült hoznia.

Tatai AC - – Kanizsa Sörgyár Sportegyesület II. 5:5 NB I Észak-Nyugat női bajnoki mérkőzés

Kanizsai győztesek:Mátrai Alexandra 3, Újházi Csilla 1, Orbán Flóra 1

Turner Andrea a Tatától jött hozzánk és nem játszhatott volt csapata ellen. A többiek viszont remekül játszottak és döntetlenre hozták a meccset. Mátrai mindhárom meccsét nyerte, Újházi és Orbán Jankust verték meg, így született meg az értékes döntetlen. Ebben az összeállításban ez a maximum volt.

Ajkai Asztalitenisz SE – Kanizsa Sörgyár Sportegyesület II. 4:6

NB I Észak-Nyugat női bajnoki mérkőzés.

Knizsai győztesek: Turner Andrea 2, Mátrai Alexandra 2, Újházi Csilla 1, Mátrai-Turner

A Mátrai-Turner páros hozták a párost. Egyéniben mindketten két mérkőzést nyertek, mindketten Hepkétől kaptak ki. Újházi megverte Kisst, így megszületett a bravúrgyőzelem.

Club Aréna Győr BMDSE - – Kanizsa Sörgyár Sportegyesület II. 8:2 NB I Észak-Nyugat női bajnoki mérkőzés

Kanizsai győztes:Turner Andrea 2

Mátrai és Újházi nélkül álltak ki a mérkőzésre a kanizsaiak. A Turner, Orbán, Németh triónak így nem volt esélye a pontszerzésre a bajnokesélyes Győrrel szemben. Most hiányzott igazán Kovács Melánia, vele lett volna esély legalább a döntetlenre.

A csapat a vártnál jobban szerepelt. Jelenleg a harmadik helyen áll, egy ponttal van lemaradva a Szombathelytől. Tavasszal Kovács Melániával kiegészülve megszerezhető lesz a második hely. A csapat húzóemberei Turner és Mátrai voltak, mindketten hét meccset nyertek a kilencből. Újházi hosszú idő után visszatérve két meccsen is győzelmet szerzett, ami egyben döntetlent illetve győzelmet jelentett. Jól játszott Orbán is, egy kicsit több önbizalommal tavasszal már ő is húzóember lehet. Németh a Győr ellen kapott lehetőséget, ahol jól helytállt.

A képen a kanizsai csapat: Németh Letícia, Turner Andrea, Mátrai Alexandra, Orbán Flóra, Újházi Csilla

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK