Archivum
Gyenesdiás Balatoni hal és termelői piac
Balatoni Hal és Termelői Piac Gyenesdiáson a Kárpáti korzónál. Egyedülálló balatoni halkínálat, friss fogásnapok: kedden és pénteken! Teljeskörű, friss és egészséges termékkínálat hazai termelőktől. Szombatonként tematikus és családbarát programok. Helyi és környékbeli árusok a vásárlókat és érdeklődőket sokféle termékkel, mint pl. mangalica húskészítményekkel, bio zöldségekkel és gyümölcsökkel, bor, kürtős kalács, langalló stb.
Balatoni hal és termelői piac 2013
NYITVA TARTÁS:
2013. április 6- szeptember 28.
Fő vásárnap: szombatonként 14 órától
Nyitott piactér (faházak garantáltan): naponta 16 órától
AJÁNLATAINK:
Termelők figyelem!
Napi 100,- Ft-os asztalpénz. Fix fedés a piactér fölött. Nyugat-Balaton egyik legszebb piaca. Fiatalos, értékteremtő menedzsment.
Vendégeinknek!
Egyedülálló balatoni halkínálat, friss fogásnapok: kedden és pénteken! Teljeskörű, friss és egészséges termékkínálat hazai termelőktől. Szombatonként tematikus és családbarát programok.
Nyugdíjasoknak külön előny!
Használja ki, hogy vasúttal ingyen közlekedhet. Piacunk a Diási vasútállomás közvetlen szomszédságában (2 percnyi sétára) található. Tehát ha eladna vagy vásárolna, esetleg csak egy jót társalogna a gyenesdiási piac szeretettel várja.
PIACFELÜGYELET:
Kőhalmi Balázs, Tel.: +36 30/347-6036
Tourinform Gyenesdiás, Tel.: +36 83/511-790
Faházak
HALBOLT ÉS HALSÜTŐ
Az üzletben jelenleg sült halak (keszeg, kárász, pontyszelet) és fagyasztott, kiszerelt termékek (csomagolt keszeg, busa, ponty, harcsa, fogas, csuka, halászlé alap) várják a vásárlókat.
ÉLŐ, FRISS jegelt halak (keszeg, kárász, ponty, busa, harcsa, fogassüllő, amur, balin, angolna, csuka), tisztított, előhűtött halak (keszeg, busa, ponty, harcsa, fogassüllő, amur, balin, csuka, ikra, haltej) CSAK MÁJUS 15. UTÁN KAPHATÓAK.
A Halbolt és Halsütő hétfőnként zárva tart. Fő fogásnapok kedd és péntek, amikor változatosabb kínálattal szolgálnak.
Bővebb információ:
Tel: 30/733-6520
KÁPTALANTÓTI MANGALICA
Legelőtől az asztalig. Az általuk kínált hagyományos ízvilágot képviselő Mangalica termékeket ajánlják mindenkinek, annak is, aki evett már ilyent, de annak még inkább aki még nem, mivel: a Káptalantóti Mangalica termékek nélkül lehet élni, de annak az ég adta egy világon semmi, de semmi értelme nincsen.Ízletes mangalica hús termékek, kolbász, füstölt sonka, comb, lapocka és különféle szalonnák, májas, szalámi, virsli stb.
Bővebb információ:
Magyaródi Tibor
Tel.: 30/286-1459
KÁNYA ZOLI HALSÜTŐJE
Füstölt pisztráng, lazac és ízletes, sült balatoni halak, körettel, valamint háziszörp szomjúság ellen.
Nyitvatartás: 10-20 óráig
Bővebb információ:
Kánya Zoltán
Tel.: 30/9810-008
KISGÖMBÖC
Füstölt és frissen sült mangalica és vadhúsok, finom blonder sör, noszlopi savanyúság és georgikon borok.
Helyben sütött, friss hurka, kolbász kapható a Kisgömböcben a Kárpáti korzónál! Ehhez pedig Blonder sört és noszlopi savanyúság dukál.
További információ:
Tóth Sándor
Tel.: 30/8609-749
KÜRTŐSKALÁCS ÉS PÁLINKAHÁZ
Frissen sütött kürtőskalács többféle ízben kapható. Továbbá bajor perec, ízletes igazi magyar pálinka és különleges mézek gazdagítják a kínálatot. A gyerekeknek finom szörpök. Mindenkit szeretettel várunk!
Nyitvatartás: 16-21 óráig
További információ:
Szennyai Szilárd
Tel.:30/3960-930
KATA LANGALLÓZÓ
Hagyományos fa tüzelésű kemencénkben házi készítésű tepsis langallót sütünk helyben. (A tradicionális kolozsvári szalonnáson kívül szalámis, medvehagymás, stb feltéttel.)
Kínálunk még:
-házias VELŐS-PIRÍTÓST
-zsíros kenyeret, lilahagymával.
A népszerű MARLENKA mézes süteményt is árusítjuk. Valamint a finomságok mellé termelői borokat, dobozos sört, üdítőket-szörpöket, limonádét, frissen facsart gyümölcsleveket, ásványvizet kínálunk. Az idei szezonban már a harmadik alkalommal, a megszokott minőség!
Nézze meg kisfilmünket!
További információ:
+36 30/318-2410
ZÖLDERŐ
Saját készítésű natúr kecsketej, sajt, gyümölcsök és zöldésgek a farmról.
Nyitvatartás: 16-21 óráig
További információ:
Szocsiné László Beáta
9832 Nagytilaj, Pánahegy major
PETI-SÜTI
Csupa-csupa finomság: lángos, palacsnta, lacipecsenye, valamint burgonyás- és halas ételek széles választéka.
További információ:
Csiszár Péter
Tel.: 30/9885-937
MEGOSZTÁS
-
rövidhírek
Baleset történt Nagykapornaknál, a 76-os útonSzarvassal ütközött két autó ZalaegerszegnélA kiszáradt karácsonyfa veszélyeire figyelmeztet a katasztrófavédelemFelhívás zalaegerszegi és zalai képző- és fotóművészek, designerek részéreTudatosan a pénzügyekben - Háztartási költségvetésZalaegerszegi fotósok a Nemzetközti Magyar Fotószalon szombathelyi tárlatánFényes égi jelenség január 3-án: közel került a Vénusz a HoldhozA lakosság segítségét kérik a zalai rendőrökHanga a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház idei első újszülöttjeVonat elé hajtott egy autó Zalaegerszegen, az Október 6. térnél -
rovatunk hírei
Iskolatörténeti kiállítás az AdybanMegnyílt az Egerszegi Advent, felkapcsolták a fényeketFragments a Gönczi GalériábanMegújult a Keresztury HázKARNER 70Pálosok - rendtörténeti kiállításAttila örökösei: a hunoktól az Árpád-házigVadpörkölt és Borfesztivál-Jótékonysági főzésFelavatták Szabolcs Péter Diana című szobrátGébArt: Lehota M. János válogatása top 10
Egy korszak vége: megszűnt a Betti cukrászdaJól sikerült jubileumi évet zárt a BogáncsFényes égi jelenség január 3-án: közel került a Vénusz a HoldhozÚj gyalogosátkelő és buszmegálló a Baross ligetnélA lakosság segítségét kérik a zalai rendőrökSzarvassal ütközött két autó ZalaegerszegnélBaleset történt Nagykapornaknál, a 76-os úton2025 a felismerések és a szárnyalás éve leszA szezon legjobb forralt borát ismét a Violkonyha készítetteBalaicz Zoltán: Folytatódik Zalaegerszeg dinamikus fejlődése