Archivum
Heston Blumenthal: A tökéletesség nyomában
2011. augusztus 18. csütörtök, 08:08
Címkék:
Miután annyi lett, meglehetősen unalmasak már a különböző gasztrocelebek és sorozataik: a konyhamérlegen kimért nyersesség vagy éppenséggel a gondos közelikkel fotózott fakanál nyalogatás.
A sorozatosok egyike az inkább krikettedzőre emlékeztető, kopaszra borotvált angol, Heston Blumenthal, aktuális sorozatából viszont elég csak öt percet megnézni, hogy kiderüljön, ő tényleg kitalált valamit. Blumenthal eposzi médiajelzője eddig a maximalizmus volt: római és főúri lakomákat rekonstruált vagy folyékony nitrogénnel főzött, de most beletrafált. Azt találta ki, hogy bolognai spagettitől a steakig, sült csirkétől a fish and chips-ig a világ nyolc legnépszerűbb ételét készíti el úgy, hogy mindegyikhez a legtökéletesebb alapanyagokat hajtja fel.
Így a sorozat és kísérőjelenségeként ez a könyv sokkal több lesz receptek újraírásánál – gasztrotörténetet éppúgy kapunk benne, mint nyomozást, apró trükköket vagy bennfentes étteremlátogatásokat. Melyik krumpli a legjobb pürének és melyik a pir. burg.-hoz? Hány fokon sül (maximum másfél percig!) a legjobb nápolyi pizza és hogyan lehet ezt otthon is elérni? Hol van az ötödik íz umami a paradicsomban és hogyan nyeli a hűtés a pari legjobb aromáit?
A klasszikus ételeknek ez az újragondolása tehát nemcsak újabb sorozat, de valóban dramatikus és élvezetes is egyszerre. Tehát valódi csúcsgasztronómia, ahogy az emblémája is mutatja.
Alexandra; 4900 Ft
Forrás:www.est.hu
Így a sorozat és kísérőjelenségeként ez a könyv sokkal több lesz receptek újraírásánál – gasztrotörténetet éppúgy kapunk benne, mint nyomozást, apró trükköket vagy bennfentes étteremlátogatásokat. Melyik krumpli a legjobb pürének és melyik a pir. burg.-hoz? Hány fokon sül (maximum másfél percig!) a legjobb nápolyi pizza és hogyan lehet ezt otthon is elérni? Hol van az ötödik íz umami a paradicsomban és hogyan nyeli a hűtés a pari legjobb aromáit?
A klasszikus ételeknek ez az újragondolása tehát nemcsak újabb sorozat, de valóban dramatikus és élvezetes is egyszerre. Tehát valódi csúcsgasztronómia, ahogy az emblémája is mutatja.
Alexandra; 4900 Ft
Forrás:www.est.hu
MEGOSZTÁS
-
rövidhírek
Épül az új térköves járda a zalaegerszegi Hunyadi utcábanForgalmi akadály van a 74-es úton, Nekeresd közelében Még lehet jelentkezni a Keresztury SzavalógáláraMűszakilag hibás sparhelt miatt izzott a korom egy becsvölgyei kéménybenBaleset történt Nagykapornaknál, a 76-os útonSzarvassal ütközött két autó ZalaegerszegnélA kiszáradt karácsonyfa veszélyeire figyelmeztet a katasztrófavédelemFelhívás zalaegerszegi és zalai képző- és fotóművészek, designerek részéreTudatosan a pénzügyekben - Háztartási költségvetésZalaegerszegi fotósok a Nemzetközti Magyar Fotószalon szombathelyi tárlatán -
rovatunk hírei
Gasztroséta HévízenHódolat a fénynek - VESZELI LAJOS festőművész kiállításaDrabik István és Drabik Tamás - kiállításEsküvői Nyílt Nap 2025.Évköszöntő Szekeres Adrienn koncertVILÁGJÁRÓ - Észak-Amerika nemzeti parkjaiXII. Újévi KoncertZalaegerszegi Szilveszter 2024.Varázskör Júlia bölcsőjénél III.Téli szünidei matiné a Mindszentyneumban top 10
Egy korszak vége: megszűnt a Betti cukrászdaJól sikerült jubileumi évet zárt a BogáncsFényes égi jelenség január 3-án: közel került a Vénusz a HoldhozÚj gyalogosátkelő és buszmegálló a Baross ligetnélA lakosság segítségét kérik a zalai rendőrökSzarvassal ütközött két autó ZalaegerszegnélBaleset történt Nagykapornaknál, a 76-os úton2025 a felismerések és a szárnyalás éve leszA szezon legjobb forralt borát ismét a Violkonyha készítetteBalaicz Zoltán: Folytatódik Zalaegerszeg dinamikus fejlődése
GALÉRIATOVÁBBI GALÉRIÁK
LAZA MÉDIATOVÁBBI LAZA MÉDIÁK
HETI TÉMA