2024.11.27., szerda - VirgilZalaegerszeg időjárása

Archivum

Heston Blumenthal: A tökéletesség nyomában

2011. augusztus 18. csütörtök, 08:08
Címkék:

209071_allo_a_tokeletesseg_nyomaban_csucsgasztro.jpg




Miután annyi lett, meglehetősen unalmasak már a különböző gasztrocelebek és sorozataik: a konyhamérlegen kimért nyersesség vagy éppenséggel a gondos közelikkel fotózott fakanál nyalogatás.

 

 

A sorozatosok egyike az inkább krikettedzőre emlékeztető, kopaszra borotvált angol, Heston Blumenthal, aktuális sorozatából viszont elég csak öt percet megnézni, hogy kiderüljön, ő tényleg kitalált valamit. Blumenthal eposzi médiajelzője eddig a maximalizmus volt: római és főúri lakomákat rekonstruált vagy folyékony nitrogénnel főzött, de most beletrafált. Azt találta ki, hogy bolognai spagettitől a steakig, sült csirkétől a fish and chips-ig a világ nyolc legnépszerűbb ételét készíti el úgy, hogy mindegyikhez a legtökéletesebb alapanyagokat hajtja fel.
 
Így a sorozat és kísérőjelenségeként ez a könyv sokkal több lesz receptek újraírásánál – gasztrotörténetet éppúgy kapunk benne, mint nyomozást, apró trükköket vagy bennfentes étteremlátogatásokat. Melyik krumpli a legjobb pürének és melyik a pir. burg.-hoz? Hány fokon sül (maximum másfél percig!) a legjobb nápolyi pizza és hogyan lehet ezt otthon is elérni? Hol van az ötödik íz umami a paradicsomban és hogyan nyeli a hűtés a pari legjobb aromáit?
 
A klasszikus ételeknek ez az újragondolása tehát nemcsak újabb sorozat, de valóban dramatikus és élvezetes is egyszerre. Tehát valódi csúcsgasztronómia, ahogy az emblémája is mutatja.  

Alexandra; 4900 Ft
Forrás:www.est.hu

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK