Archivum
Heston Blumenthal: A tökéletesség nyomában
2011. augusztus 18. csütörtök, 08:08
Címkék:
Miután annyi lett, meglehetősen unalmasak már a különböző gasztrocelebek és sorozataik: a konyhamérlegen kimért nyersesség vagy éppenséggel a gondos közelikkel fotózott fakanál nyalogatás.
A sorozatosok egyike az inkább krikettedzőre emlékeztető, kopaszra borotvált angol, Heston Blumenthal, aktuális sorozatából viszont elég csak öt percet megnézni, hogy kiderüljön, ő tényleg kitalált valamit. Blumenthal eposzi médiajelzője eddig a maximalizmus volt: római és főúri lakomákat rekonstruált vagy folyékony nitrogénnel főzött, de most beletrafált. Azt találta ki, hogy bolognai spagettitől a steakig, sült csirkétől a fish and chips-ig a világ nyolc legnépszerűbb ételét készíti el úgy, hogy mindegyikhez a legtökéletesebb alapanyagokat hajtja fel.
Így a sorozat és kísérőjelenségeként ez a könyv sokkal több lesz receptek újraírásánál – gasztrotörténetet éppúgy kapunk benne, mint nyomozást, apró trükköket vagy bennfentes étteremlátogatásokat. Melyik krumpli a legjobb pürének és melyik a pir. burg.-hoz? Hány fokon sül (maximum másfél percig!) a legjobb nápolyi pizza és hogyan lehet ezt otthon is elérni? Hol van az ötödik íz umami a paradicsomban és hogyan nyeli a hűtés a pari legjobb aromáit?
A klasszikus ételeknek ez az újragondolása tehát nemcsak újabb sorozat, de valóban dramatikus és élvezetes is egyszerre. Tehát valódi csúcsgasztronómia, ahogy az emblémája is mutatja.
Alexandra; 4900 Ft
Forrás:www.est.hu
Így a sorozat és kísérőjelenségeként ez a könyv sokkal több lesz receptek újraírásánál – gasztrotörténetet éppúgy kapunk benne, mint nyomozást, apró trükköket vagy bennfentes étteremlátogatásokat. Melyik krumpli a legjobb pürének és melyik a pir. burg.-hoz? Hány fokon sül (maximum másfél percig!) a legjobb nápolyi pizza és hogyan lehet ezt otthon is elérni? Hol van az ötödik íz umami a paradicsomban és hogyan nyeli a hűtés a pari legjobb aromáit?
A klasszikus ételeknek ez az újragondolása tehát nemcsak újabb sorozat, de valóban dramatikus és élvezetes is egyszerre. Tehát valódi csúcsgasztronómia, ahogy az emblémája is mutatja.
Alexandra; 4900 Ft
Forrás:www.est.hu
MEGOSZTÁS
-
rövidhírek
Kinyitott a Dísz téri adventi vásárBruchner Regina összetettben első helyen végzettTámogatás a Deák-iskola faipari képzésénekForgalomcsillapítás a Radnóti úti óvoda környezetébenFeldíszítették Zalaegerszeg karácsonyfájátKözgyűlés után: sajtótájékoztatót tartott a Fidesz-KDNP frakcióKitűnő minősítést kapott a NŐnek lenni akkor... című kiállításÚj parkolóhelyek a „Lordok háza” mögötti tömbbelsőbenKisasztalos verseny a Deák-technikumbanAz adóemelésekről a Tiéd a Város Egyesület -
rovatunk hírei
Kinyitott a Dísz téri adventi vásárBruchner Regina összetettben első helyen végzettTámogatás a Deák-iskola faipari képzésénekForgalomcsillapítás a Radnóti úti óvoda környezetébenFeldíszítették Zalaegerszeg karácsonyfájátKözgyűlés után: sajtótájékoztatót tartott a Fidesz-KDNP frakcióKitűnő minősítést kapott a NŐnek lenni akkor... című kiállításÚj parkolóhelyek a „Lordok háza” mögötti tömbbelsőbenKisasztalos verseny a Deák-technikumbanAz adóemelésekről a Tiéd a Város Egyesület top 10
Átépül Zalaegerszegen a Kosztolányi úti gyalogos aluljáróAszfaltozás miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz a Csány tér és a Hunyadi út környékénÚjabb öt évre Besenczi Árpádot választották a színház vezetőjénekGyenese Viktória kapta az idei Kalliopé-díjatApartmanházzá építik át az egykori Mándi-villátA színpad extrém sport, a színház a jelen pillanat művészeteFelavatták a megszépült Keresztury HázatÚj aszfalt és buszöblök a Köztársaság útjánHúszéves a Dienes-körKözös út a Göcseji Tudásközpontban
GALÉRIATOVÁBBI GALÉRIÁK
LAZA MÉDIATOVÁBBI LAZA MÉDIÁK
HETI TÉMA