2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Szakmák színháza

2013. március 20. szerda, 22:00
Címkék:

Az általános iskolások pályaválasztását segítendő "Szakmák színháza" című előadásra várták a zalaegerszegi és városkörnyéki felső tagozatos diákokat a megyeszékhelyi Art Moziba. A szombathelyi Weöres Sándor Színház produkciójának köszönhetően közel 600 tanuló ismerkedhetett meg nem hétköznapi módón, színházi élménybe ágyazva néhány hiány szakmával.

munkaszinhaz

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezte a projektet, melyhez a zalai kamara is társult. A közös szervezés eredményeként 620 6-8. osztályos diákkal ismertették meg többek között a szerkezetlakatos, a hegesztő, a szabó és az ápoló munkakört. A Jordán Tamás színházigazgató főszereplésével zajló produkció érdekessége volt, hogy kivetítő segítségével a színpadra varázsolták a műhelyeket, ahova szó szerint ki-be járt a pályaválasztás előtt álló "főhős".

A program egyik célja a biztos megélhetést, anyagi és erkölcsi elismerést hozó szakmák megismertetése, a szakmunka becsületének erősítése, a kétkezi munkák sokszínűségének és a bennük rejlő kreatív lehetőségeknek a megmutatása.

Öt zalaegerszegi általános iskola mellett Gellénházáról, Pókaszepetkről, Zalaszentivánról és Bagodból érkeztek diákok az előadásra.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK