2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

"Különórán" a Bibósok

2013. március 12. kedd, 20:30
Címkék:

A német nyelv és kultúra közvetítését, a fiatalokkal és felnőttekkel való megismertetését tűzte zászlajára a nemrégiben Hévízen vendégszereplő, szekszárdi székhelyű Deutsche Bühne társulata - mondta Elekes Lívia, a Bibó István Alternatív Gimnázium és Szakközépiskola szaktanára, a német nyelvi munkaközösség vezetője, aki immár másodízben szervezett olyan sikeres és élvezetes színházi előadást, amelyet közel száz diák tekintett meg.

Élvezetes színdarabot láttak

A német nyelvet oktató pedagógus beszámolt arról, hogy az abszurd színház nagy emberének számító Eugéne Ionesco által "tragikus komédiaként" meghatározott Különórá-t nézték meg az iskola növendékei a közelmúltban, a gimnázium tornatermében. A történet viszonylag könnyen nyomon követhető. Az ifjú tanítvány a doktorátus letételére készül, miközben a matematikai alapműveletekkel sincsen tisztában. A gyámoltalannak tűnő tanár megrészegül saját fölényétől, szóáradatával terrorizálja tanítványát, végül már nem képes uralkodni ösztönein.

bibo-szinhaz

A "Különóra" nem egy iskoláról szóló darab, hanem mindenekelőtt a kommunikáció lehetőségeiről és határairól, magáról a nyelvről szól. Az egyfelvonásos komikus drámát a diákok zöme jól megértette -erősítette meg a nyelvtanár. A darab nyelvezete könnyen érthető volt, a színészek is kitettek magukért. Rendkívül tehetséges és felkészült volt mindhárom színész, ezért nagyon hangulatossá és élvezhetővé tették a darabot. Bár végig német nyelven folyt az előadás, minden érthető volt, mert nagyon szép, irodalmi németet beszéltek. A kiváló színészi munka lehetővé tette a gyengébb nyelvtudással rendelkező tanulóknak is a darab felfogását, így a produkció hatékonyan segítette az eredményes német tanítást.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK