2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Évadzáró a Griffben

2015. június 11. csütörtök, 19:25
Címkék:

Megköszönte a társulat munkáját, és értékelte az elmúlt évadban bemutatott darabok fogadtatását az évadzáró ülésen Szücs István, a Griff Bábszínház igazgatója. Mint fogalmazott, nehéz, de sikeres évadot zártak. Hét bemutatót tartottak, ebből hat bérletes előadás volt.

babszinhaz

289 előadás, 32 ezer 470 néző

Elmondta: igyekeztek olyan vendégrendezőket hívni, akik ismerik a bábok jelképeit, metafóráit, és tudják, hogyan kell a kisebbekkel kommunikálni. Azt tapasztalják, hogy a gyerekek szeretik, ha bevonják őket a játékba, megfogja őket az adott előadás képi és zenei világa. A bonyolultabb szövegű darabok iránt kisebb az érdeklődés. A most záruló évadban 289 előadást tartottak, a nézőszám pedig elérte a 32 ezer 470-et. Nyolcvankét tájelőadást tartott a társulat 11 ezer feletti nézőszámmal. Több városban és a fővárosban is játszottak, eljutottak Lendvára és Sepsiszentgyörgyre is, de Nagykanizsára Lentibe és Keszthelyre nem sikerült még eljutniuk, nem kaptak meghívást. Viszont Japánba jövőre is várják őket. Örvendetesnek tartja ugyanakkor az igazgató, hogy 13 százalékkal emelkedett a bérletesek száma az elmúlt évadhoz képest.

A bábszínház gazdálkodása stabil, hangzott el, közel négymillió forintot pályázaton is nyertek, ez a plusz bevétel erősítette a társulat helyzetét. Az évadzárón három társuktól búcsúztak, a jövő évadra pedig ketten szerződtek a Griffhez.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK