2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A ritmus volt a közös nyelv

2012. február 03. péntek, 12:44
Címkék:

A Keresztury Dezső ÁMK Alapfokú Művészeti Iskolája nemrégiben meghívást kapott a németországi, Recklinghausenbe (Marltól 10 kilométerre), ahol egy egyhetes nemzetközi táncprojekten vehettek részt január elején.

 

Egerszegi táncosok Németországban

Bata Ildikó a landorhegyi művészeti iskola intézményegység-vezetője lapunkat arról tájékoztatta, hogy a "Dance to go-Your town" című projekt egy olyan Európai Uniós program, melynek az a célja, hogy különböző országokból (Finnország, Franciaország, Lengyelország, Anglia, Németország, Magyarország) érkező fiatalokat hozzon össze a zene, tánc és a ritmus segítségével. A nemzetközi találkozó eredményeképpen közös táncszínházi előadás is készül majd, mely a többfordulós projekt végén kerül bemutatásra. "Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Magyarországot Zalaegerszeg, azon beül is intézményünk művészeti iskolájának modern- és társastánc tagozata képviselhette, ezzel is erősítve Zalaegerszeg és Marl testvérvárosi kapcsolatait." - fogalmazott a művészeti iskola vezetője. Hozzátette: a januári projektben öt tehetséges növendék - Bohár Tibor, Kolcsár Vanessza, Molnár Lilla, Pék Krisztina és Rituper Dorina - vett részt. Az utazást a zalaegerszegi önkormányzat is támogatta.

tancosok-kam

 

Az iskola most először jutott ki külföldre, ami mindenképpen nagy lehetőség, és hatalmas élmény volt a fiataloknak. Szakmailag is nagyon sokat gazdagodtak, hiszen a különböző országok táncosai sokféle stílust (modern kortárstánc, hip-hop, break, társastánc, kontakt tánc) hoztak magukkal, amiből rengeteget lehetett tanulni. A közös munka mindannyiuktól nagy kreativitást igényelt, így remélik, hogy a program végén színvonalas előadás születik majd. Január 9-én a marli újság is beszámolt a tánctalálkozóról. A cikk írt a zalaegerszegiek szerepléséről is, sőt egy kép is megjelent, amin a kereszturys táncosok is láthatók.

A fiatalokat augusztusban várják vissza Németországba a projekt következő "fordulójára", illetve befejezésére. A létrejövő táncszínházi produkció bemutatására is akkor kerül majd sor a marli színházban. A későbbiekben a szervezők szeretnék a résztvevő országokba is eljuttatni a nemzetközi táncelőadást.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK