2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Néptáncos villámcsődület

2012. május 05. szombat, 15:45
Címkék:

Megtörtént Zalaegerszegen az első flash mob, azaz villámcsődület esemény. A XVIII. Egerszeg Fesztivál nyitó napján néhány táncoló pár a Gyéres zenekar kíséretében hirtelen feltűnve, majd eltűnve okozott meglepetést a Dísz - téren lévőknek.

flashmob

Jó hangulat, meghökkentés

A villámcsődület 2003-ban indult világhódító útjára. Előre szervezett (de nem politikai jellegű), nyilvános helyen létrejövő csoportosulást jelent, ahol a résztvevők valamilyen szokatlan dolgot tesznek, majd hirtelen fel is oszlanak. (Magyarországon az első ilyen esemény során például adott jelre kinyitotta mindenki az esernyőjét.) A zalaegerszegiek a Hagyományok Háza felhívásához csatlakozva, a magyar táncházak létrejöttének 40. évfordulója alkalmából mezőségi táncot lejtettek hirtelen-hamarjában.

A koreográfia szerint fokozatosan kezdtek jövögetni és játszani a zenészek, néhány lány egy népdalt énekelt, majd táncra perdült az első pár, akikhez folyamatosan csatlakoztak a többiek, egyre pergőbb ütemű lépésekkel. Majd a tetőfokot jelentő csárdás után hirtelen mindenki szélnek eredt, még a hangszereket sem rakták tokba, csak sietősen távoztak a Kossuth utca minden irányába, ami szintén nem szokványos látványt jelentett a sétálgatóknak.

A kezdeményezés kitűnő példája annak, hogyan lehet költségmentesen és gyorsan jó hangulatot, meghökkentést okozni. Aki lemaradt a történelmi eseményről kicsit sajnálhatja, de folytatás május 12-én, fél hatkor, szintén a Disz-téren, egy más jellegű tánccal. Elkésni nem érdemes, mert az sem fog sokáig tartani.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK