2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Húsvéti piknik a majormúzeumban

2015. április 07. kedd, 18:44
Címkék:

Nagyon sok érdeklődő és kisgyerekes család választotta Húsvéthétfő délelőttjén a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely által szervezett majorbéli zenés húsvéti pikniket, ahol nem feledkeztek el a lányok és asszonyok húsvéti locsolásáról sem. Az élménygazdaság évadnyitó rendezvényén fellépett a Brumi Bandi Band Együttes is, de nem volt hiány családi programokból sem. A kézműves foglalkozásokat, nyuszi-simogatót, szabadtéri játékok kipróbálásának eshetőségét, a buborék- és lufi fújást, a fűszer ismertetőket és kóstolókat, a batyus piknik lehetőségét azért szervezték, hogy minél többen kedvet kapjanak egy tartalmas, jobbára szabadtéri időtöltésre.

majormuz

"A múzeumi kertben található 1.2 hektáros élménygazdaság emléket állít a Georgikon Majorban folytatott mezőgazdasági tevékenységnek, bemutatja a korabeli gazdálkodást, a régi szőlő és gyümölcsfajtákat, a jellemző szántóföldi, konyhakerti és fűszernövényeket, az őshonos haszonállatfajtákat, így mindenképpen ideális műemléki színtér egy húsvéti családi programnak" –vélekedett dr. Szabóné Lázár Ibolya intézményvezető. Szerinte a felújított, városközpontban található majorban rejtező kellemes környezetet egyre több városlakó és környékbeli fedezi föl, nem beszélve a turistákról.

Az állattartás, a növénytermesztés, a szőlészet-borászat, a többféle kismesterség, a cselédélet tárgyi világán túl a Georgikon történetét, a helyi agrárszakoktatás históriáját is bemutatják. Folyamatban van még egy pályázati források segítségével júniusig megvalósuló játszó színtér kialakítása, ahol egyedi, fejlesztő, szabadtéri, népi játékok és demonstrációs eszközök is helyet kapnak. A vakáció alatt nyári tábort, majorbéli kalákafoglalkozásokat szerveznek gyermekeknek, de kézműves és múzeumi foglalkozásokat, bemutatókat is tartanak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK