2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Hagyományőrző mesevonat

2013. április 06. szombat, 13:55
Címkék:

"Mesevonat" címmel a hagyományőrzés téma köré válogattak a Landorhegyi úti óvodások rajzaiból a József Attila Városi Tagkönyvtár "Megmutatom magam" sorozatában. A kiállításon az óvoda mind az öt csoportja megmutatkozott.

jak-landor

A könyvtár gyermek részlegében több éve hagyománya van az iskolások és óvodások alkotásaiból rendezett kiállításnak. Bár ez utóbbi korcsoport ritkábban mutatkozik meg ilyen formában. A közelmúltban azonban a Kodály utcai óvodások, májustól pedig az Űrhajós óvoda kicsinyei kerülnek sorra. Ez a hónap pedig a Landorhegyi óvodásoké, akik a (tanév) jeles napjait, ünnepeket, népszokásokat, hiedelmeket, népi megfigyeléseket adtak vissza rajzok és egyéb techniákával készült munkáikkal. A sor szeptembertől húsvétig tart, illetve a régi és új szokások, mint a Gyertyaszentelő Boldogasszony és Bálint nap egyaránt visszaköszönnek.

A megnyitón Makovecz Tamás önkormányzati képviselő a hagyományokról, mint értékről szólt. A gyerekek pedig népi játékok formájában egy kis bemutatót is tartottak mindebből.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK