2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Citerások, néptáncosok, dalárdák

2013. augusztus 13. kedd, 08:05
Címkék:

A magyarországi hangszeres kísérettel rendelkező népdalköröket, zenekarokat és zenészeket kívánta augusztus derekán népszerűsíteni az I. Cserszegtomaji Népi Hangszeres Fesztivál a Közép-Európában a legnagyobb területen fekvő hegyközség általános iskolájának udvarán.

. Cserszegtomaji Népi Hangszeres Fesztivál

A rendezvény ünnepélyes nyitóünnepségén Bartha Gábor polgármester egyebek mellett említést tett arról, hogy az önkormányzat kulturális bizottsága és a helyi citerazenekar közös ötletét örömmel támogatták, hisz Erkel, Kodály és Bartók hazájában mindig fontos a népi-nemzeti kultúra értékeinek, hagyományainak ápolása. A népi kultúra, a népzene tradícióit a falu civil közösségei ma is őrzik, s e mellett a híres helyi elődök, köztük Palaczki Ferenc is hitet tettek a magyarság értékvilágának megóvása mellett -mondta el.

cserszeg-nepi

A Zsohár Gábor szakmai vezetésével működő Kék Balaton Citerazenekar tagjai -mint fő szervezők- többször is színpadra léptek, de rajtuk kívül gyenesdiási, keszthelyi, marcali, zalaegerszegi, csabrendeki fellépők is keresték a közönség kedvét. A fővárosi Márványos Tamburazenekar tagjai jelentették az esemény fénypontját, este kezdődő fergeteges fellépésükkel.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK