2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Keszthelyi Bio HUSZtéria

2012. január 31. kedd, 19:07
Címkék:

"Bio hulladékát a mai napon nem szállítottuk el, mert nem száz százalékban lebomló kukoricakeményítőből készült zsákban helyezte el hulladékát" -állt az ellentmondást nem tűrő kijelentés a Keszthelyi Hulladékszállító (HUSZ) Kft. tűzpiros cetlijén, amelyiket a kuka tetején találtam a minap.

 

HUSZárvágással megoldva

A cetlin -amelyen tévesen azon információ is ott díszelgett, hogy a gyűjtőedényemben egyéb háztartási szemetet is találtak - felhívták a figyelmemet arra is, hogy csak a cégük által forgalmazott zsákban áll módjukban elszállítani a bio hulladékot.

biokuka

 

Nocsak, lám-lám, milyen figyelmetlen is vagyok! Gonosz, környezetkárosító mentalitást magamra véve, nem vásároltam meg a nonprofit kft. által most már négy helyen is, 1560 forint/22 darab áron kínált 35 literes világoszöld színű szuperzacskót. Hanem biz én, bátorkodtam az egyik, minőségi tesztgyőztes márkatermékeket széles áruválasztékban kínáló helyi nagydrogériában 450 forint/23 db áron olyan, biológiailag gyorsan lebomló, a környezetet nem károsító, a németországi környezet -és természetvédelmi szabványoknak maradéktalanul és maximálisan megfelelő (lásd német és magyar árufeliratok) praktikus rolniját előnyben részesíteni. Egyébként, amikor hónapokkal ezelőtt a cég által kijelölt elárusító helyeken próbálkoztam a háztartásokban leggyakrabban használt méretű biozacskó beszerzésével, az több mint egy hónapig nem volt beszerezhető. Tényleg, nem az én hibám volt. Amikor pedig már beszerezhetővé lett az állítólag Németországból hozott felár nélküli "csodazacsi", a fogyasztói ára a többszörösére duzzadt. Bár a HUSZ kft.-vel kötött szerződésünk nem tartalmazza azt, hogy biokuka-zacskó beszerzése ügyében csak őket kereshetem fel, most mégis itt a verdikt. Rosszul jártam, megbélyegeztek, és a helytelen hulladékválogatásért még az ürítés kommunális többlethulladékként is kiszámlázásra kerül. Egyszerűen nem értem, hogy a feleségemnek mostanában miért nincs kedve még a tea filtert is háromfelé szedni. (papírgyűjtő sárga zsák, biológiai szemetes, textiltartó edény). A cég szerint nem kötelező a zsák használata, nem értem a nejem miért ragaszkodik ahhoz, hogy "zsákoljon". Lehet, és szabad a kis szemetes-gyűjtő edényt minden használat után kimosni, és ugyanez a lehetőég a 110 literes gyűjtőedényt is megilleti. Köszönöm a cégnek, hogy ezzel a huszárvágással sokunk örömére segíti a bio-hulladék gyűjtést. Van értelme!

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK