2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Tűzzománcok a Kölcseyben

2013. november 25. hétfő, 16:57
Címkék:

Nagy Szilvia képzőművész tűzzománcaiból nyílt kiállítás a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium Vajda Lajos Galériájában. Az Ady-iskolában tanító alkotó egy "vegyes" anyagot vitt a december 20-ig látogatható tárlatra.

nagyszilvi 1

Technikai és formai kísérletek

Régi és újabb művek, technikai és formai kísérletek egyaránt láthatók - mondta érdeklődésünkre a bemutatásra került képekről. Nem realista dolgokat ábrázol, motívumai inkább ornamentikusak; gyakran levél- vagy más növények lenyomatainak tűnnek. Újabb munkáin próbál kilépni a kép és keret zárt egységéből is. Azzal kísérletezik, hogy egy-egy gondolat hogyan tud folytatódni egy másik, különálló felületen úgy, hogy mégis egy egységes mű szülessen.

nagyszilvi 2

Mint mondja: szívesen használ ékszerzománcot, de a rézlemez és a zománcfesték kölcsönhatásából is izgalmas dolgok születnek. Újabban pedig több színréteggel is dolgozik, mert az érdekli, hogy ezek hogyan hatnak és látszódnak egymáson, s milyen alakzatok bonthatók ki a rétegződések által.

nagyszilvi 3

A tárlatot Monok Balázs, a Kölcsey-gimnázium rajztanára nyitotta meg. A művekre pedig a diákok is készítettek improvizációkat, verseket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK