2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

November 5-től ismét Fischer-ösztöndíj

2014. november 07. péntek, 18:13
Címkék:

Az idei évben kibővített formában hirdeti meg a ZAZEE Kulturális Egyesület a Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíjat. A pályázatra ezentúl nemcsak zalai, hanem Somogy, Vas és Veszprém megyében élő fiatal alkotók jelentkezését is várják.

fisch 1

Kibővült formában várja a fiatalokat a pályázat

Újítás továbbá, hogy nemcsak olyan fiatalok indulhatnak a pályázaton, akiket nem vettek fel elsőre valamelyik művészeti, iparművészeti vagy építészeti felsőfokú képzésre, hanem már főiskolára/egyetemre járó, ám még a művészeti önkifejezés eszközeit kereső hallgatók is jelentkezhetnek.

Mint ismert, az egyesület Fischer György szobrászművész emlékére hozta létre egy évvel ezelőtt az ösztöndíjat, az örökösökkel közösen. A támogatáshoz szükséges alap egy jótékonysági kiállítás bevételeiből, és adományokból gyűlt össze.

A pályázat célja az, hogy a középiskolai éveket követően segítség, ösztönözzék a pályájukat kezdő, vagy tanulmányaikat éppen folytató fiatal alkotókat. Az anyagi juttatással az egyesület egyrészt támogatni szeretné a fiatalok felkészülését a felvételi vizsgákhoz, másrészt pedig segítséget kíván nyújtani a már aktív hallgatóknak ahhoz, hogy tanulmányi éveik alatt korszerű, színvonalas munkákat hozhassanak létre.

A 2014/15-ös pályázati időszakban két kategóriában is meghirdetésre kerül az ösztöndíj. Az elsőre azok a zalai, somogyi, vasi és veszprémi érettségivel rendelkező diákok jelentkezhetnek, akik 2015-ben részt vesznek valamelyik művészeti, iparművészeti vagy építészeti egyetem/szak felvételi eljárásán. A második kategóriára pedig azok pályázhatnak, akik a 2014/15-ös tanévben már beiratkoztak valamelyik érintett felsőfokú intézménybe.

A ZAZEE egyesület kategóriánként egy-egy nyertest hirdet ki a szakmai zsűri (Farkas Ferenc szobrászművész, Fischer Bence építész, Fischer Judit festőművész, Frimmel Gyula grafikusművész, Mécs Miklós intermédia-művész, Tóth Norbert képzőművész, Wettstein Tamás, a ZAZEE elnöke) döntése után. Az ösztöndíj értéke 100-100 ezer forint vissza nem térítendő támogatás.

Az egyesület november 5-én hirdeti ki a pályázatot, a beadási határidő november 30. (éjfél).

A pályázat részletei, és a letölthető adatlap itt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK