2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Megújult a Fine Arthotel weboldal

2014. július 08. kedd, 15:03
Címkék:

Új dizájnt kapott a zalai képzőművészek virtuális képtára, a Fine Arthotel (www.finearthotel.hu) internetes weboldal. A site 2006 óta működik, és azzal a céllal létesült, hogy a helyi, vagy a városhoz kötődő művészeknek bemutatkozási lehetőséget biztosítson, illetve folyamatosan beszámoljon az őket érintő tárlatokról, művészeti akciókról.

fineart 1

Virtuális képtár és művészeti portfólió

A honlapot szerkesztő Tóth Norbert képzőművész érdeklődésünkre elmondta: az elmúlt években egyre látogatottabbá vált az oldal, és bővült az itt szereplő művészek köre is, így szükség volt a korszerűsítésre. Jelenleg 20 alkotó portfóliója (életrajza, kiállításai, főbb művei) látható a weboldalon, ezen kívül aktuális képzőművészeti hírek, valamint egy értékes hírarchívum is várja a "hotel" látogatóit.

A funkciók megújításával minden művész maga rendezheti a saját oldalát, feltölthet képeket, híreket, meghívókat, sőt videókat is. A szerkesztő szerint ez egyrészt azért jó, mert így aktív kapcsolatot tudnak az alkotók fenntartani a közönséggel, és egymással. Ezen kívül ma már egy-egy kiállításnál vagy pályázatnál elvárás, hogy legyen az adott művésznek portfóliója, és nem feltétlen papír alapú. Egy saját honlap létrehozása azonban sokszor nagyon költséges, itt viszont ingyen juthatnak egy viszonylag egyszerű kezelőfelülethez a tagok.

Igen tagok, hiszen a Fine Arthotel meghívásos alapon működik. A bázist a "Könyörgöm Akasszuk fel" kortárs kiállítás-sorozathoz kötődő fiatal festő- és szobrászművészek, illetve az Ady-iskola művésztanárai alkotják. A csoport azonban bővül: nemrégiben Agg Lili, Monok Balázs és Szentgróti Dávid is regisztrált a "hotelbe". Néhány menüpont még fejlesztésre vár, és hamarosan ezen az oldalon kap helyet a Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíj teljes anyaga (pályázati felhívás, nyertesek és Fischer-életműve) is.

Tóth Norbert hozzátette: a weblap az azonos nevű Facebook-csoport oldallal válik igazán teljessé, hiszen annak már több mint 250 tagja van, így egy-egy anyag feltöltésével és annak megosztásával nagyon sok emberhez el lehet juttatni az aktuális művészeti híreket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK