2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Mediawave-re megy az Interkozmosz

2015. február 25. szerda, 09:35
Címkék:

Beválogatták a 2015-ös Mediawave Nemzetközi Filmfesztiválra Bánhegyi Béla Interkozmosz című, huszonegy perces rövidfilmjét. Mint arról tavaly többször is hírt adtunk, a fiatal zalaegerszegi rendező Horváth Szilárddal és Tejfel Krisztiánnal közösen készítette el a filmet, melynek Szőke András színész, rendező a főszereplője.

interkozmosz

Nemzetközi fesztiválon a zalai kisfilm

A független film helyszíne Taliándörögd, illetve a település közelében lévő egykori űrtávközlési állomás; ezzel áll különleges kapcsolatban a sci-fi rajongó főszereplő, aki egyszerűen nem kér a mai digitális világból. Az Interkozmoszt (mely valójában egy szöveg nélküli hangosfilm, aminek különleges hangulatú zenéjét szintén a rendező készítette) 2014 nyarán mutatták be hivatalosan a hévízi Fontána Filmszínházban.

Bánhegyi Béla szerkesztőségünket arról tájékoztatta, hogy az elmúlt héten kapta meg az értesítést a Mediawave szervezőitől, hogy filmjével részt vehet az idei fesztiválon, melyre április 28-május 2 között kerül sor a komáromi Monostori Erődben. A filmfesztiválra 78 országból összesen 1494 nevezés érkezett.

Ilyen mezőnyben valóban örömteli, hogy a zalai alkotók kisfilmje is részt vehet a további megmérettetésen.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK