2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Képbe karcolt üzenetek

2014. szeptember 25. csütörtök, 09:25
Címkék:

Hatvanadik születésnapja alkalmából nyílt jubileumi tárlata Karner László festőművésznek a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A képzőművészt Gyutai Csaba polgármester köszöntötte az évforduló alkalmából, a tárlatot pedig dr. Kostyál László művészettörténész nyitotta meg.

karner 1

60 éves Karner László festőművész

A szombathelyi születésű, ám 1977-től Zalaegerszegen élő és alkotó festőművészről Gyutai Csaba elmondta: rejtőzködő, magányos figurának tűnik, aki nem a legharsányabb alakja a helyi közéletnek. Ennek ellenére sokan ismerik és tisztelik. Jól bizonyítja ezt a kiállítás megnyitóra érkezett vendégek száma. A magány ugyanis nem azt jelenti, hogy elfordul az emberektől; inkább arról van szó, hogy egy maga teremtette világban él, mely műveit inspirálja.

karner 2

A tárlaton harminc nagyobb méretű alkotás mutatja be az elmúlt évtizedek munkáit, melyek reprezentálják Karner László egyes korszakait is. Kostyál László szerint a festő művészete a figurativitás és a nonfigurativitás határán mozog. Vannak geometrikus alakzatokból álló képei, míg más alkotásokon a színek dominálnak, a művek egy harmadik típusára pedig visszafogott, már-már monokróm színhasználat jellemző. Festményei kalligrafikus üzenetek, hiszen jelnek ható képi motívumok tárulnak elénk. Mintha távoli kultúrák, vagy archaikus korok jelképei lennének a képekbe karcolva.

A tárlat október 25-ig látogatható.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK