2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Hazaszeretet, alázat, egyszerűség

2014. november 27. csütörtök, 07:53
Címkék:

A Zala Megyei Közgyűlés vezetői köszöntötték az elmúlt héten Németh János keramikusművészt, aki a Nemzet Művésze díjat vehette át a közelmúltban Budapesten.

 nemethjanos koszont

A megyeházán köszöntötték Németh Jánost

Az elismerés alkalmából dr. Pál Attila a megyei közgyűlés elnöke méltatta a Kossuth-díjas művész életművét, és munkásságát. Mint fogalmazott, nagy megtiszteltetés hogy Németh Jánost Zala Megye Díszpolgárát köszönthetik, hiszen egyik nagyméretű munkája, a Zala megye térkép-domborműve a megyeházán található. A közgyűlés elnöke úgy vélte, az elismerés szól a személyen túl a térségnek, a megyének és Zalaegerszegnek is, mivel e táj szellemi erejét szimbolizálja alkotóművészete.

Pácsonyi Imre alelnök részletesen szólt Németh János pályájáról, kitüntetéseiről és a különleges agyagról, mellyel az alkotó tárgyait készíti. Fontos számára a hazaszeretet, a hagyomány, a gyökerekhez való fordulás. Németh János megköszönve a dicsérő szavakat, Zalához fűződő szeretetéről szólt, felidézve azt a korszakot, amikor még saját formanyelvét kereste. A legfontosabb számára a kötődés: a szülőföldhöz, a magyar kultúrához. Az ünnepségen Budaházi Tibor festőművész a lelkiismeret művészeként jellemezte Németh Jánost, míg Péntek Imre, a Pannon Tükör főszerkesztője jelezte: öröm számára a keramikusművész további alkotói tervei.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK