2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Fesztivál a Díszműben

2014. augusztus 25. hétfő, 15:43
Címkék:

Évek óta próbateremként funkcionál a Zrínyi utcai volt bőrdíszmű üzem egyik emeleti terme. Több helyi amatőr zenekar is használja a helyet, ám néhány köréjük szerveződő tehetséges fiatal azt gondolta, hogy ennél többet is ki lehet hozni mind a helyszínből, mind a kapcsolati hálóból.

diszmu 1

Próbaterem és találkozási pont

A hétvégén L'art pour l'art – Művészet a művészetért címmel egy háromnapos happeninget szerveztek a Díszműbe – ahogy ők hívják. A két főszervező – Hajdu Eszter (az Ady-művészeti iskola tanulója) és Nagy Csaba (a Spirit Drugs zenekar gitárosa) – már régóta gondolkodik azon, hogy miképp lehetne a fiatalokat összehozni úgy, hogy a különféle művészeti ágakban tehetséges gimnazisták és huszonévesek találkozhassanak egymással.

Így született meg – egyelőre kísérleti jelleggel – a teljesen ingyenes, és önköltséggel szerveződött L'art pour l'art fesztivál. Mint azt Nagy Csaba lapunknak elmondta: az eseményt nem hirdették meg a nagyközönség számára, pont a kísérleti jelleg miatt. Inkább amolyan szájhagyomány útján, és a Facebookon meghívásos alapon terjedt a program híre. Néhány színes L'art pour l'art feliratú plakát ugyan feltűnt a városban, ám az inkább a bennfenteseket mozgósította, hiszen konkrét információk nem voltak a falragaszon. A fesztivál egyelőre tapogatózás: hogy tud sok jó ember kis helyen is elférni, és nagyot alkotni.

diszmu 2

Hajdu Eszter azt mesélte: már évek óta járnak fiatalok a Díszműbe, akik kezdetben az itt próbáló zenekarok köré szerveződtek. Hamarosan kiderült, hogy nagyon sok olyan diák van a városban, akik képzőművésznek készülnek, vagy egyszerűen csak jól rajzolnak, írnak, esetleg a színház/filmezés világa érdekli őket, ezért szerettek volna egy összművészeti programsorozatot megszervezni számukra.

norbi-foto 1

Csaba ehhez hozzátette: nem az a cél, hogy idejöjjenek a fiatalok, és zenehallgatás közben jól berúgjanak, hanem hogy a hasonló érdeklődésűek összejöjjenek, és alkossanak valamit közösen. A fesztiválon így sor került egy közös falfestésre, kiállításra, majd több zenekar és zenész is fellépett (Spirit Drugs, Flashback, Kustán Ádám, True Confession), volt irodalmi est, vasárnap pedig Nagy Csaba frissen elkészült rövidfilmjét nézhette meg a közönség.

norbi-foto 3

A szervezők szerint ez a hely egy "búvó barlang"; aki nem szereti vagy unja a város szórakozóhelyeit, de érdeklődik a művészetek és a zene iránt, az idetalál.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK