2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Festészet napjára

2013. október 19. szombat, 09:40
Címkék:

A kortárs művészet megjelenítésére immár 12 éve országszerte alkalmat adó magyar festészet napja, 8 esztendő óta ünnepelt esemény Keszthelyen is. Ennek jegyében, a Balatoni Múzeumban nyílt tárlat szeptember 29-én.

A város olyan őszi programsorozat részese lett, melyben számos helyszínen mintegy háromszáz alkotó kétezer műve kerül kiállításra. Péczeli Margit képzőművész, a tárlat kurátora elmondta, hogy a korábbi években az idősebb generációt képviselő, ismert alkotókat hívta. Most, mester és tanítványai munkásságában tallózhat a közönség. "Az arc epifániája" címmel nyílt tárlaton Bukta Norbert festőművész és tanítványai szerepelnek: Gantner Dániel, Szücs Domonkos festőművész, valamint Pattantyús Márton grafikusművész mutatja be alkotásait.

festeszet

A téma és a feldolgozás közös: az arc megjelenítése, monumentális alkotásokkal.

A kiállítás filozofikus címéből következően, szubjektív érzéseit kifejező tárlatvezetést tartott a megnyitón dr. Gájer László, római katolikus plébános. Az arckifejezésekkel megjelenített érzelem és értelem kapcsolatáról, a létezés művészet által való feltárásáról beszélt.

Az árnyaltan figurális művek a felfedezhető portrékon élethelyzeteket jelenítenek meg. A látnivalók az év végéig várják az érdeklődőket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK