2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Újévköszöntő pezsgős koccintás

2013. január 05. szombat, 09:36
Címkék:

A város érdekében kifejtett egész éves munka előtt adózva, a támogatást megköszönve a Balaton Színház Simándy-termébe pezsgős koccintásra hívta Keszthely polgármestere azokat a helyi polgárokat, tisztségviselőket, politikusokat, intézményvezetőket, akik segítették, hogy a "Balaton fővárosa" megőrizhette rangját. A polgármester hálája mindazoknak szólt, akik segítettek jobbá, szebbé, élhetőbbé tenni a patináját őrizni képes települést.

ujevkoszonto-khely

Köszöntőbeszédében Ruzsics Ferenc polgármester kiemelte: a közigazgatás nagyarányú átszervezése kihívások elé állította Keszthelyt is. Működik a járási hivatal, megváltozott a keszthelyi iskolák, és a Balatoni Múzeum fenntartója, átalakult az önkormányzat feladatellátása. A változásokhoz való hozzászokáshoz akár egy évnek is el kell telnie- hangsúlyozta ki. Mint kiemelte: Keszthely a tulajdonjogi formáktól függetlenül sajátjának tekinti a településen található intézményeket. Szerinte az elmúlt években elindított országos reformok gyümölcse hosszabb távon érik csak be, és tárgyilagos értékelést csak a jövő polgáraitól várhatunk. A kormány célkitűzéseivel egyetértő városvezető elmondta: kitartása, ereje, konok elhatározása és jobbító szándéka megmarad a közös ügyek sikerre vitelében. Mint előrevetítette, a város költségvetése reményt keltően alakult. Idén először tudott Keszthely pályázni az önhibáján kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok számára biztosított alaphoz, és egyedi elbírálás alapján 160 millió forinttal gazdagodott. A feladatok újraosztása a remények szerint megszünteti az önkormányzat számára a korábbi években kínált kényszerpályát. A Fő tér rehabilitációjának második üteméhez újabb 106 milliót nyert az önkormányzat -jelentette be. Hamarosan elindulnak a tárgyalások az önkormányzati adósság átvállalásának konkrétumairól. Keszthely megfontoltan és gondosan eljárva, a nehéz időkben is, átgondoltan mert fejleszteni, nem halmozott fel hatalmas adósságot, csak kigazdálkodható törlesztő részleteket vállalt. Tavaly megújult a Balaton-part, és a Fő tér, ami a minőségi idegenforgalom javítását eredményezte. Idén ismét nagyléptékű beruházások valósulhatnak meg -vetítette előre.

Elkezdődik az új buszpályaudvar építése, megújul több buszváró, korszerű utas- és forgalomtájékoztató rendszer kínál információt. A Balaton-part további szépítése is, önerőt nem igénylő pályázati sikerhez kapcsolódóan valósul meg. A megnyert 350 millió forintból folytatódik a parti -és az Erzsébet királyné utcából induló sétány fejlesztése, a vízparti szállodák melletti közterek csinosítása. Kerékpáros pihenő, vízijáték-park, skate-park, de még műjégpálya is épül. A Pipacs utcától az egész várost átszelve pályázati segítséggel szeretnének bringakörutat is kiépíteni- hangzott el. Idén vállalkozói inkubátorház létesül a Csapás úton. A Helikon Kastélymúzeum is elindítja 1,8 milliárdos nagyprojektjét, melynek részeként megszépülhet végre az Amazonszálló is. Átadják majd az elkerülő út következő, a várost tehermentesítő szakaszát, felújítják a mentőállomást. A város nevében Ruzsics Ferenc megköszönte Manninger Jenő országgyűlési képviselő aktív szerepvállalását. A polgármester a jelenlévők támogatását, segítségét, korrekt együttműködését kérte ahhoz, hogy Keszthely még sikeresebb, anyagi és szellemi értelemben még gazdagabb legyen, benne elégedett, boldog polgárokkal.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK