2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Textilek után bőrképek

2013. november 11. hétfő, 19:08
Címkék:

A kolozsvári születésű Katona Szabó Erzsébet Ferenczy Noémi - díjas textilművész és látványtervező alkotásaiból nyílt kiállítás a zalaegerszegi Városi Hangverseny -és Kiállítóteremben. Az alkotóművész 1975-ben, mint gobelintervező művész szerzett diplomát a kolozsvári Képző-és Iparművészeti Főiskolán.

textil 1

Katona Szabó Erzsébet alkotásai a Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben

Magyarországra települése (1983) előtt ruhatervezéssel, báb-és díszlettervezéssel is foglalkozott. Szakmai érdeklődését a sokoldalúság jellemzi. A textilművészet több területén aktív kiállítóként jelenik meg. 2004-től tagja a Magyar Művészeti Akadémiának, 2008-tól pedig a Salzburgi Európai Tudományos és Művészeti Akadémiának. 2002-től Shakespeare szonettjeiből kalligrafikus papír-kollázsokat készít.

A kiállítást Wehner Tibor művészettörténész ajánlotta az érdeklődők, figyelmébe. Mint elmondta, Katona Szabó Erzsébet egy különleges alkotóműhelybe enged bepillantást, alapítója és vezetője az 1998-ban alakult Gödöllői Iparművészeti Műhelynek. 2003-ban már Budapesten a Galériában láthatóak voltak hatalmas bőrkompozíciói.

textil 2

A képzőművészre jellemző az új technikák keresése és alkalmazása, a mély líraisággal kialakított, bársonyos tapintású bőrmunkák, bőrkompozíciók. A kiállított alkotások Zalaegerszegen 2014 január 9-ig megtekinthetők.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK