2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Szombaton ismét Múzeumok éjszakája

2014. június 18. szerda, 09:35
Címkék:

Az előző évekhez hasonlóan a zalaegerszegi Göcseji Múzeum idén is csatlakozott az országos Múzeumok éjszakája programsorozathoz. A közgyűjtemények mindig az év legrövidebb éjszakájához, vagyis a szent Iván éjhez igazítják a népszerű programot. 2014-ben június 24-ére esik a leghosszabb nappal, így a múzeumi éjszakát az azt megelőző szombaton (június 21-én) tartják meg országszerte.

muzej-ajanlo

                                                                           Zala Média Online Archív

Kisfaludi, rabomobil és Hobó a fókuszban

Az intézmények talán már a kezdetek óta "egyéjszakás kaland" szlogennel hirdetik az eseményt, hiszen egyszeri és megismételhetetlen programokon vehetnek részt a látogatók az éjszaka folyamán.

A részletekről a közelmúltban tartottak sajtótájékoztatót a Göcseji Múzeumban. Kaján Imre igazgató elmondta: a múzeumoknak is fontos, hogy a napi robot mellett legyen alkalmuk bemutatni játékos, interaktív formában a közönségnek, hogy milyen munkákat is végeznek a muzeológusok év közben. A Göcseji Múzeum szombati programjai közül kiemelkedik a felújított Kisfaludi Stróbl Zsigmond-gyűjtemény és az épület megújult fogadóterének bemutatása.

Lesz ezen kívül rendhagyó tárlatvezetés, könyvbemutató (dr. Kostyál László Kisfaludi monográfiáját ismerheti meg a közönség), idén is utazhatunk rabomobillal, meglátogathatjuk a szomszédos törvényszék impozáns épületét, de a Göcseji Falumúzeumban is számos program várja az érdeklődőket.

Társintézményként az Art Mozi is bekapcsolódott az idei múzeumok éjszakája programsorozatba, hiszen a mozi nagytermében éjfélkor Hobó lép fel, mégpedig a híres Jim Morrison estjével. Az esti programokra felnőtteknek 1000 forint lesz a belépő, ha valaki a múzeumnál vagy a skanzennél megvásárolja ezt a karszalagot, plusz 300 forintért mehet be Hobó előadására (ami karszalag nélkül 1600 forintba kerül). Természetesen családok, nyugdíjasok és csoportok kedvezményes jegyeket is vásárolhatnak.

A múzeumok éjszakája szombaton 18 órakor veszi kezdetét, és előreláthatólag 0.30-ig tart.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK