2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Régi ízek, hagyományos ételek

2013. május 01. szerda, 10:36
Címkék:

Göcseji ételspecialitásokkal, már feledésbe merült ételekkel és zalai borokkal várja vendégeit Egerváron a megújított Rózsakert étterem, kávézó és cukrászda, melyet április 30-án adtak át ünnepélyesen.

rozsakert1

A Rózsakert étterem, kávézó és cukrászda a tradíciókat kívánja követni

Fatér Szabolcs, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal zalaegerszegi kirendeltségének osztályvezetője ünnepi beszédében azt hangsúlyozta, számukra is fontos, hogy a rendelkezésre álló uniós forrásokat le tudják hívni az ügyfelek fejlesztéseik mielőbbi megvalósításához. A Rózsakert étterem a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére kiírt pályázati jogcímre pályázott, és 20 millió forintos támogatást nyert el. A beruházás végrehajtásával teljesültek a jogcímben meghatározott elvárások, a munkahelyteremtés, a versenyképesség növelése az innováció által. A Rózsakert étterem felújítása egy új tevékenység kezdete is egyben, ami fejlődési potenciált is jelent a vállalkozás számára, hangoztatta az osztályvezető.

Szijártó József, Egervár polgármestere köszöntőjében azt mondta, büszkeséggel tölti el, hogy az emlékpark avatását követően egy újabb, igazán impozáns létesítmény átadásán lehet jelen. Úgy vélekedett, hogy a Rózsakert étterem Európa bármely részén megállná a helyét. A felújítással régi rangját nyerte vissza az épület, melynek külalakja, építészeti stílusa tovább szépíti Egervár településközpontját.

rozsakert2

Molnár Lajos, a Rózsakert étterem, kávézó és cukrászda tulajdonosa elmondta, annak reményében újították fel a vendéglőt, hogy újra abban a régi fényében pompázhat, amikor is létezése évtizedeken át összeforrt a település nevével. Mint fogalmazott, a beruházással nagy fába vágták fejszéjüket, de a megújított épület pompáját látva, úgy vélik, megérte a sok fáradozást. Az eredeti épület az 1950-es években épült, működése alatt mindvégig étteremként funkcionált. A megújítás során ugyan meg kellett felelni a műemlékvédelmi előírásoknak, a település történelmi jellegének, a templom és a várkastély építészeti stílusának, ugyanakkor mégis sikerült belecsempészni a saját elképzelést, barokk és klasszikus stílusjegyeket, ami mutatja, hogy ez az épület, ez az étterem nem egy mai sok közül. Az étel- és italkínálatában is a hagyományokat kívánják követni, visszanyúlni egy kicsit a múltba, és elsősorban olyan ételspecialitásokat kínálni, ami például a térségre, vagy a szomszédos Göcsej tájegységre volt jellemző. Az italkínálatban is éppen ez okból a zalai borokat részesítik előnyben. Bíznak abban, hogy az étterem, kávézó és cukrászda egyedi kínálatára, vendégszeretetére minél többen felfigyelnek a környékbeli településeken is, hangsúlyozta a tulajdonos.

rozsakert3

Az ünnepség végén Kemény Árpád plébános áldotta meg az épületet Isten áldását kérve a "szorgos munkával" létrehozott étteremre. Az átadás alkalmából estébe nyúlóan szórakoztató programokkal várták a helyieket és az érdeklődőket a Rózsakert étteremben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK