2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Megtelt a borutca

2013. szeptember 09. hétfő, 15:38
Címkék:

Lovas bevonulás, városi fúvósok, mazsorettek, bor és mézlovagok, szőlővel telt kosarak... Pénteken délután megtelt a felvonulókkal és sétálókkal a Kossuth utca, amely három napra "borutcává" változott. A hivatalos megnyitóra a Széchenyi téri nagyszínpadon került sor, ahol a "szüretelőket" először Vigh László országgyűlési képviselő köszöntötte. Szólt arról, miért fontos a szüret, milyen örömet, élvezetet szerez az embereknek.

szuret

Jól sikerült a hatodik Belvárosi Szüret Zalaegerszegen

Részt vett a Belvárosi Szüret ünnepélyes megnyitóján dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki9 arról beszélt, hogy jól működő gazdaság nélkül, nincs sikeres ország. Bízik abban, hogy elindul a gazdasági fellendülés. Jó szórakozást kívánt a zalaegerszegieknek, és mint mondta, pihenjenek, kapcsolódjanak ki és szórakozzanak a fesztivál három napja alatt.

Gyutai Csaba polgármester így fogalmazott: Mi zalaiak tudjuk jól mit jelent a bor, hiszen majd nem minden családnak van kisebb nagyobb szőlőterülete. A borkultúra sokat fejlődött az elmúlt években, a kiskertekben is a legmodernebb technológiát alkalmazzák. "A bor maga az élet, a bor maga a gyönyörűség, és a bor szent ital." Mint mondta, nem véletlen, hogy 21 borász jött el Zalaegerszegre, hogy megismertesse a nagyközönséggel is a borát. "A sok fröccs a hosszú élet titka"- fogalmazott és jó hangulatú három napot kívánt a közönségnek.

A megnyitót követően táncosok, zenészek foglalták el a nagyszínpadot. Ezzel párhuzamosan a Dísz-téri sátorban is megkezdődtek a koncertek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK