2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Közös gyertyagyújtás

2012. december 09. vasárnap, 17:24
Címkék:

A jó szomszédság szép hagyománya szerint, idén is a Nyugat-Balaton közös adventi koszorújánál együtt köszönti a karácsonyra hangoló ünnepkört három falu.

gyorok

Balatongyöröki adventi forgatag



December 2-án Vonyarcvashegyen a művelődési ház udvarán házigazdaként Péter Károly Vonyarcvashegy polgármestere, valamint Bíró Róbert balatongyöröki és Gál Lajos, gyenesdiási kollégája gyújtotta meg az első gyertyát. A várakozás következő stációja Balatongyörök volt, az immár 5. alkalommal tartott Adventi Forgatag keretében. A Jüngling Zoltán Közösségi Ház kertjében karácsonyi hangulatú zenés programok mellett a gasztronómia magyar, német és osztrák specialitásait kóstolhatták a vendégek, a sátoros kirakodóvásárban pedig válogathattak az ajándéktárgyaknak való kínálatban is. Nagy sikert aratott a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar tagjaiból alkalmilag szerveződött Mikulás-együttes fellépése.

Beszédében Bíró Róbert házigazda polgármester bensőséges szavakkal szólt a vendégekhez. Mint mondta: a települések között a kölcsönös szíveslátás a jó szomszédság záloga. A békés, boldog karácsony jegyében köszöntötte a rendezvény látogatóit. Gyermekkórustól a Balaton Old Boys Band élőzenéjéig minden korosztály szívét melengette a műsor. Ez alkalommal kerül sor a "A mi karácsonyunk" című rajzpályázat eredményhirdetésére is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK