2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Egyházmegyei ministránsnap Zalaegerszegen

2012. május 02. szerda, 08:06
Címkék:

Immár harmadik alkalommal biztosított ideális helyszínt Zalaegerszegen a Mindszenty-iskola az éves egyházmegyei ministráns találkozónak. Több mint 300 gyermek és fiatal, az őket kísérő szülők, hitoktatók, valamint papok és 11 kispap részvételével zajlott az egész napos program.

ministrans 2

A találkozót Várhelyi Tamás szentpéterfai (korábban nagylengyeli) plébános és Balassi István zalaegerszegi káplán szervezték. A délelőtti beszélgetéseket, elmélkedéseket a Győrben, Budapesten és Veszprémben tanuló kispapok vezették. A téma, az új evangelizáció jól illett a fiatalok lelkesedéséhez, lendületéhez.

Délután lazább programok várták a gyerekeket. A sport mellett a zene és a tánc került középpontba. A hip - hop - ot bemutató Urban Dance West csapat nagy sikert aratott és új színt hozott a ministráns találkozóra. A meghívásuk apropója, hogy a csapat egyik tagja ministráns volt egykor. Szintén könnyed dalokat játszott a ZalaBrass fúvós zenekar. A fiúk futballoztak, a nagy számban jelenlévő lányok kosárlabdáztak és nemre való tekintet nélkül nagy érdeklődésre tartott számot Lendvai Zoltán rédicsi plébános gördeszka bemutatója.

A napot záró szentmisét dr. Veres András püspök celebrálta, közreműködtek a papok, kispapok és a Szikla együttes. Az egyházmegye vezetője a ministránsokat jellemző lelkületről és viselkedésről beszélt, majd közös imát mondtak az oltárnál szolgálatot teljesítőkért.

ministrans 1

A közösségépítő napnak nyáron lesz folytatása, amikor is első alkalommal kerül megrendezésre a ministráns tábor Szentgotthárdon.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK