2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

A Balatoni Múzeum őszi programjai

2014. szeptember 08. hétfő, 19:22
Címkék:

A Balatoni Múzeumban ősszel megrendezésre kerülő kulturális programok színes repertoárját mutatta be szeptember második hétfőjén tartott sajtótájékoztatón Havasi Bálint igazgató és Németh Péter múzeumpedagógus. Mint elhangzott: a keszthelyi intézmény a száz éve kitört első világháborúról is megemlékezik, ezért a november nyolcadikán nyíló kiállításhoz a helyben és a környéken élőktől várnak még fotókat, dokumentumokat, relikviákat, különféle helyi anyagokat és emlékeket.

balatonimuz-staj

Kulturális feltöltődést is kínálnak

A korábbi évek hagyományához híven a Balatoni Múzeum idén is csatlakozott az országos Kulturális Örökség Napjai (szept. 20-21.) rendezvénysorozathoz. Szintén folytatólagosan részt vesznek az országos szervezésű, immár kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozatban. Lesz "Nagy rajzolás" (okt. 18.) Keszthely főterén, ahol meghökkentő és monumentális városi életképek, fólia –és vászonrajzok készülnek. Az érdeklődők a kulisszák mögé is betekinthetnek az "Esti beszélgetések múzeumi titkokról" elnevezésű interaktív esteken. Itt témaként előkerülnek a múzeum szőlészeti és borászati eszközei, bronzkincsei, az első világháború tárgyi emlékei valamint a megyében végzett őskori kutatások lelet együttesei. A "Kulturális barangolások" (okt. 11.) program a régi városismereti túrák játékos, felfedező hangulatát kölcsönzi a kalandnak, míg a "Múzeum házhoz megy" elnevezésű eseményt azért szervezik, hogy a múzeum legyen mindenkié. Ezért akik számára nehézséget jelent eljutni a kulturális intézménybe, a múzeum házhoz "viszi" az élményt.

A fesztivál záróakkordjaként pedig különleges Márton napi borkóstoló (nov. 08.) várja a bor szerelmeseit. Az iskolai őszi szünetre múzeumpedagógiai tábort, foglalkozásokat szerveznek a 9-14 éves gyerekek számára, hogy a tanítási szünetben hasznos és érdekes elfoglaltságot nyújtsanak a diákoknak. Régészkedés, sírfeltárás, restaurátor műhelylátogatás, kézműveskedés, a néphagyományokkal való ismerkedés és még töklámpás készítés is része lesz a tavaly már nagy sikerrel lezajlott programnak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK