2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Visszavágni a korszellemnek

2012. december 07. péntek, 09:30
Címkék:

"Irodalom visszavág" címmel, ezekben a hetekben jelenik meg Dolgos Péter "Dodó", zalaegerszegi dalszerző, énekes (a Bazooka zenekar frontembere) új verseskötete. Négy évvel ezelőtt a "Csak semmi pánik" című kiadványban már napvilágot látott szerzeményeinek egy része, most azonban - mint fogalmazott - megérett a helyzet és az idő egy újabb kötetre.

dodo

Ismét kötetben Dodó versei

A cím egy szójáték: az irodalom manapság nem kelendő, nincs divatja a lírának, ezért a szerző a könyvvel szeretne visszavágni ennek a korszellemnek. Bíztatva ezzel mindenkit arra, hogy verseket olvasni igenis jó, és érdemes.

Persze a könyvben szereplő költeménynek nagy része dalszöveg, többségükhöz már a zene is készen van. A közönség sokat ismerhet is közülük, például Bazooka koncertekről. Dodó érdeklődésünkre elmondta: a dalok, versek hangulata most sem változott. Annál is inkább mert többségét a már régóta meglévő kézirataiból válogatta ki, de azért vannak újdonságok is. Míg az előző kötetet grafikák színesítették, ez most kizárólag a versekről szól; illetve a belső oldalakat saját tervezésű háttérképek díszítik.

A versek - ahogy írójuk jellemzi őket - ilyenek/olyanok. Vagyis, hol szerelmesek, hol odamondogatósak, hol pedig csúfak és gonoszak. Ám mindenképpen életszerűek. A könyv - melynek megjelenését támogatta a város kulturális bizottsága, valamint a polgármester és az alpolgármester is - szerzői kiadás. A dedikálással egybekötött bemutatóra pedig december 17-én, 17 órától kerül sor a Reining sörözőben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK