2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Könnyű zalai, könnyű zenei

2012. augusztus 30. csütörtök, 08:03
Címkék:

Hétvégén a zalaegerszegi Széchenyi téri nagyszínpadon az országos hírességek előtt helyi zenekarok adják majd meg az alaphangulatot az esti szüreti bulikhoz. A tavalyi sikereken felbuzdulva ismét megrendezésre kerül a "Könnyű zalai, könnyű zenei" program. Ez annyit jelent, hogy a Belvárosi Szüret három estéje alatt összesen kilenc zalai együttes lép színpadra.

bazooka

A Bazooka együttes is fellép

Rock and roll, blues, metál a színpadon

Péntek este az MR8, a Tales of evening, majd a Belmondo után "levezetésképpen" a Lorenzo szórakoztatja a közönséget. Szombaton a Radiowaves, a Báró és Blues-step és az Old Mix Kartel, vasárnap pedig az Intermezzo Latin Club, a Phantom, és a Bazooka ad koncertet.

A zenekarok - mint azt a legtöbb esetben nevük is elárulja -nagyon különböző zenei stílusokat képviselnek. A rock and roll, a blues, a latin ritmusok mellett némi punk-rockot, alter-rockot is hallhat a közönség. Így mindenki találhat saját ízlésének megfelelő programot. S bár az együttesek mindannyian kötődnek valamilyen oknál fogva Zala megyéhez, nemcsak helyben ismeri őket a közönség. A legtöbb csapat rendszeres fellépője különböző fesztiváloknak és egyéb rendezvényeknek.

A Blues-step például nemrégiben a zalaszentgróti Zalavölgyi Kulturtivornya vendége volt, de a nyár folyamán többször felléptek a szomszédos Vas megyében is. Népszerűségüket egyrészt a profi előadásmódnak, az energikus koncerteknek, na és a zenei repertoárjuknak köszönhetik. Főleg klasszikus bluest játszanak, de John Mayall, Muddy Waters, Robert Johnson nóták is hallhatók.

Zalaegerszegen minden bizonnyal senkinek sem kell bemutatni a Bazooka zenekart, és annak frontemberét Dolgos "Dodó" Pétert. A csapat már 1991 óta meghatározó eleme a helyi könnyűzenei életnek. Bár túl vannak néhány tagcserén, s hosszabb-rövidebb pihenőn, sosem hagytak annyi időt, hogy nevük feledésbe merüljön. Kezdetben főleg csak feldolgozásokat (például U2, Police, AC/DC, Red Hot Chili Peppers) játszottak, ám 2004-ben Lélekszakadás címmel elkészült önálló albumuk is, amin csak saját számok hallhatók. Dodó szövegei (mivel mindegyikből nem születhet dal) verseskötet formájában is megjelentek néhány évvel ezelőtt.

Egészen más műfajt képvisel a Tales of evening, mely egy friss formációnak számít, hiszen 2011-ben alakultak. A dallamos, szimfonikus betétekkel dúsított metált játszó bandának már röviddel a megalakulás után elkészült az első videoklipjük. A dal így sok emberhez eljutott és az óta is nagy népszerűségnek örvend, majdnem teljes egy héten át őrizte az első helyet a Zene.hu videoklippes slágerlistán. Azóta számtalan koncertet adtak megyén innen és túl. Részt vettek például a Tavaszköszöntő Metál Feszten a Club 202-ben, ahova saját rajongótáboruk juttatta be a Tales of Eveninget. Szeptemberben jelenik meg a csapat első nagylemeze, Hajléktalan lélek címmel.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK