2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Keszthelyi verkli fesztivál

2014. augusztus 12. kedd, 06:52
Címkék:

Szeptember első hétvégéjén a gépi zene kialakulásának hőskorát idéző verklik és vurstlik lepik el Keszthely belvárosát, hogy a muzsikáló mechanikus szerkezetek ne csak látványként, de hangzásukkal is különleges élményt nyújtsanak a II. Nemzetközi Verkli Fesztivál közönségének - jelentette be a szervezők nevében Bubla Zoltán, a Keszthelyi Turisztikai Egyesület (KTE) elnöke, az augusztus derekán tartott sajtótájékoztató alkalmával

werkli

A város turisztikai vonzerejét emelő, szezonhosszabbító, kétnapos rendezvény sikerét a helyi civil közösségek közül: a Térségi Vállalkozók Klubja, a KTE, a Sétáló Utcai Kereskedők Egyesülete és a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete is segíti, de a nagyobb helyi hotelek, panziók is a támogatók között szerepel. Hansjörg Surber, a keszthelyi Zeneautomata és Fonográf Múzeum svájci illetőségű tulajdonosa ötletgazdaként aktiválta több évtizedes európai kapcsolatait, így idén várhatóan majdnem 50 zenegép szólal meg a Festetics-kastély parkjában, a sétáló utcában, a Fő téren és a piacon.

Sok német, svájci, francia, cseh, lengyel verklis és három magyar zeneszerszámos idézi majd vissza az 1920-30-as évek öltözet –és muzsikavilágát. Bejelentették: a közönséget is szeretnék úgy bevonni a jelmezversenybe, hogy legalább egy részük öltse föl a boldog békeidők polgári öltözetét. Ugyancsak a közönség bevonásával értékelik az egyes zenegépek küllemét és hangját, illetve a működtetők öltözetét. A színes fesztiváli programot: modern –és néptánc- és népzenei bemutatók, egyéb színpadi produkciók és koncertek pezsdítik föl. Árusítanak majd igényes kirakodó vásári portékákat, kinyitnak a borházak, és este is nyitva tartanak a belvárosi kereskedők.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK