2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Jönnek a moszkvai szimfonikusok!

2014. március 07. péntek, 21:39
Címkék:

Március 22-én, szombaton Zalaegerszegen vendégszerepel a Moszkvai Szimfonikus Zenekar. A különleges operagálára a Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben kerül sor. A részletekről Alexej Dolbilov szervező sajtótájékoztatón számolt be.

viva-opera

Különleges operagála a zsinagógában

Dolbilov Oroszországban született, jelenleg azonban a Győri Balett Társulat tagja. Hobbija a belett- és operaestek szervezése, annál is inkább mert édesapja Moszkvában operaénekes. A szervező 50 orosz színházzal áll kapcsolatban, és közvetít nekik fellépéseket, többek között hazánkban is. Így került sor a Moszkvai Szimfonikus Zenekar magyarországi turnéjára, melynek egyik állomása Zalaegerszeg lesz.

Alexej Dolbilov elmondta: a Viva opera című koncerten egy negyvenfős zenekar áll majd színpadra, és négy operaénekes is érkezik velük. Főleg klasszikusoktól - többek között Verditől, Tchaikovskytól, Rossinitől, Puccinitől - adnak elő vetítéssel egybe kötött operaslágereket.

A szimfonikus zenekar 1995-ben alakult, és ifjúsági zenekarként indultak. A zenészek - akik ma már 30-as, 40-es éveikben járnak - azonban azóta is együtt maradtak. Az együttes magánzenekar, amit az orosz zeneakadémia működtet.

Nagy Johanna, a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem igazgatója elmondta: igazi kuriózum lesz ez a koncert, hiszen Zalában még sosem járt az együttes. Március 22-én este közel 400 embert várnak a zsinagógába.

Jegyeket március 4-től lehet kapni, 4000 és 4900 forintos áron. A részletekről a hangversenyterem pénztárában lehet érdeklődni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK