2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Helyi "erők" a színpadokon

2012. május 08. kedd, 18:59
Címkék:

Az Egerszeg Fesztivál az országos híresség mellett évről évre teret enged a helyi művészeknek, előadóknak is. Annál is inkább, mert a fesztivál programjai a város napja (május 13.) köré szerveződnek, így természetes, hogy az itt tevékenykedő, vagy az innen induló zenekarok is színpadra állnak.

shabby

A Shabby és Odett is fellép

Kínálatból idén sem lesz hiány, s különösen a hosszú hétvége bővelkedik majd eseményekben. Három színpadon is lehet majd zalaegerszegi előadókat látni. Pénteken a Harmadikszínpadon a Kriszti és a Magyarucca lép fel, a Dísz téri fesztiválsátorban a George Smoog, a Nagyszínpadon pedig Keresztes Ildikó előzenekaraként a Shabby Blues Band. A zalaegerszegi blues-csapatot talán már senkinek sem kell bemutatni, hiszen tavaly ünnepelték 20. születésnapjukat. A Kránitz Tóni vezette zenekar az elmúlt évtizedekben hat nagylemezt jelentetett meg saját kiadásban, s nyolcszáznál is több koncerten vannak már túl. Mint azt egy tavalyi interjúban mondták: "ahogy öregszenek, egyre jobb zenét csinálnak!" Kezdetben tradicionális blues-nóták feldolgozásait játszották, utolsó két albumukon viszont szinte csak saját dalok szerepelnek. Manapság már 21. századi hangzásra törekednek, s nemcsak hagyományos bluest játszanak, hanem a rockzene több irányzata is megtalálható zenéjükben. Ezen kívül számos régi dalt újrahangszereltek, modernizáltak.

Szintén a fesztivál vendége lesz a megyeszékhely szülötte Polgár Odett is, aki először Odett és a Go Girlz, majd Odett nevén került fel a hazai slágerlistákra. Tizenhét évesen szerepelt a Megasztárban, majd egy évvel később Takáts Eszterrel és Varga Zsuzsával (ők a Go Girlz formáció) jelentett meg lemezt. Önálló albuma tavaly jelent meg "Hanyatt, homlok, egyenes" címmel. A zenét és a szövegek egy részét édesapja, Polgár Péter írja, másik dalszövegírója pedig Müller Péter Sziámi, aki épp Takáts Eszterrel lesz az idei fesztivál vendége. Odettet a Prószafesztivál után, vasárnap délután láthatja a közönség a Díszt téren.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK