2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Vándorkiállítás a trianoni békéről

2013. március 12. kedd, 20:33
Címkék:

A Trianoni diktátum története és következményei címmel nyílt kiállítás a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház nézőtéri galériájában. A tárlat a várpalotai Trianon Múzeumból anyaga, mely bő egy esztendővel ezelőtt indult országos vándorútra.


trianon 1

Zalaegerszegre azért most került, mert - hosszú várakozás után - erre az időpontra kapott a város lehetőséget. Az anyag ugyanis nagy népszerűségnek örvend nemcsak Magyarországon, hanem a határon túli területeken is.

A vándorkiállítás harminckettő színes tabló segítségével mutatja be a trianoni békekötés történetét és annak hatását. A tárlatot Balaicz Zoltán alpolgármester nyitotta meg. Mint fogalmazott: egy évszázada veszítettük el az ország kétharmadát, mely fájó, szívbemarkoló érzés még most is. Azonban nem gyászolni, hanem értékelni gyűltünk most össze a kiállítás apropóján. Az alpolgármester szerint, ami a trianoni békaszerződéssel elvétetett, az szellemileg mindvégig együtt maradt. "Túléltük, s lassan legyőzzük Trianont, mert éljünk bár különböző országokban, lélekben egyek vagyunk" - fogalmazott.

trianon 2

A kiállítás 16 kétoldalú panelen mutatja be a diktátum történetét, és annak következményeit, térképek, fotográfiák, írásos dokumentumok segítségével illusztrálva az eseményeket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK