2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Időutazás autókkal

2014. augusztus 12. kedd, 06:49
Címkék:

Gyönyörű, "vadiúj" állapotú veterán és old timer autók és motorok jöttek-mentek tömegesen három napon át Zalaegerszegen és környékén. Volt, amelyben az utasok is korabeli (1920-as évek) ruhát öltöttek magukra. A XIX. Nemzetközi Zalamenti Veterán Autó és Motor Találkozó és Túra résztvevői nemcsak térben, hanem szinte az időbe is utaznak, s ez az érzés könnyen magával ragadta a nagy számban megjelent nézelődőket is.

auto 1

A zalaegerszegi Autó-motor Veterán Klub szervezte program egy közel 90 kilométeres, versennyel összekapcsolt túrát, városi felvonulást és szlalom verseny foglalt magába. Dr. Pávlicsné Mikola Lívia, a klub elnöke elmondta, évről évre nő a találkozón megjelentek száma. A programról az interneten és szájhagyomány útján értesülnek az érintettek, s színvonalat mutatja a találkozó nemzetközi mivolta, német, szlovén, cseh, sőt az idén amerikai (San Francisco) résztvevőkkel. S bár majd mindegyik megye szervez hasonló összejövetelt, a zalait az elsők között jegyzik az országban.

Az idén közel 80 autó és 20 motor mutatkozott meg, köztük akadtak zalaegerszegi tulajdonosú járművek is. A rendezvényen a látványosság dominált, a legszebb járműveket díjazták, ahogy az autós túra legügyesebbjeit is. A díjakat a Magyar Autóklub szponzorálta, a különdíjat a Böjte-ékszerészet ajánlotta fel.

auto 2

A Zala Pláza előtti placcon rendezett szlalom versenyt Molnár Attila moderálta, sok érdekes információt megosztva közönséggel. A legöregebb résztvevő egy 1922-ben gyártott Buick Roadster volt, de akadt hajó méretű és fogyasztású Chevrolet, óriási és egészen mini méretű autók, katonai jármű, busz, és békebeli motorok csillogtak a flaszteren. S bár az autó-motor inkább a férfiak érdeklődési köre, a hölgyeket is ámulatba ejtette a látvány.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK