2024.11.29., péntek - TaksonyZalaegerszeg időjárása

Archivum

Süteménycsodák az ünnepekre

2010. december 14. kedd, 09:44
Címkék:

A karácsony az év legszebb és legmeghittebb ünnepe, amely terített asztalhoz ülteti a közeli és távoli családtagokat, hogy együtt töltsék az időt egy ízletes ebéd vagy vacsora mellett. Az ünnepi étkezés fénypontját a sütemények jelentik, amelyek a felhasznált alapanyagok szerint - kandírozott gyümölcs, méz, mák, dió, mandula – igencsak változatosak lehetnek. A kínálatból elmaradhatatlan a diós és a mákos bejgli. Tradicionális karácsonyi sütemény: a diót rontás ellen fogyasztották, a mák a bőséget jelentette. Már csak ezért is érdemes megkóstolnunk, fáradnunk azonban nem kell vele, hiszen a Zalaco Zrt. idén is leveszi a terhet vállunkról kitűnő karácsonyi süteményajánlatával és töltelékdús cukrász bejglijeivel.

 

Igazi bejgli a zalaco karácsonyi ajánlatában

– A karácsony kiemelt időszak sütőipari vállalkozásunk életében, egyfajta megmérettetés, hogy meghittebbé tegyük vásárlóink ünnepi étkezéseit. Így már hónapokkal ezelőtt megkezdjük a termékfejlesztést, hogy a már hagyományos illetve közkedvelt sütemények mellett – karácsonyi meglepetésként – újdonságokat is tudjunk kínálni – mondja Ibránszki György, a Zalaco Zrt. vezérigazgató-helyettese.

– Kifejezetten karácsonyi sütemény a bejgli, ami akkor a legízletesebb, amikor friss. Ezt a vásárlóink is tudják, és nem is keresik előbb szaküzleteinkben, mint karácsony előtt pár nappal. A valódi bejgli árban is különbözik a tucatbejgliktől, amit már hetekkel az ünnepek előtt meg lehet vásárolni más üzletekben. Nálunk közvetlenül karácsony előtt készítik cukrászaink kiváló alapanyagokból, házi receptúra alapján.

Zalai őstermelőtől vásároljuk a diót, és válogatott szemű, hőkezelt mákot szerzünk be, ami garancia a minőségre. A töltetékek további ízesítését szintén cukrászaink végzik. Rendkívül fimon a tésztája is, ami sütéskor a bőséges és szaftos töltelék miatt berepedezhet. Ez természetes folyamat, ami még inkább jelzi házias minőségét. A mákos és diós mellett idén is kínálunk zserbós bejglit diós, baracklekváros töltetékkel, csokiba forgatva. Karácsonyi újdonságnak szánjuk a gesztenyés, és ha már a kuriózumoknál tartunk, a mákos-vörösáfonyás bejglit is.

A mákot kandírozott vörös áfonyával bolondítjuk meg. Lehet, hogy szokatlan a párosítás, holott az aszalt gyümölcs a karácsonyi ünnepi ételek egyik hagyományos alapanyaga a dió, a mák, a mandula mellett. Szívesen ajánljuk mindazoknak figyelmébe, akik új ízeket akarnak kipróbálni. A cukrászbejglik mellett hagyományos mákos és diós kalácsot is vásárolhatnak fogyasztóink szaküzleteinkben, melyek minőségét ugyancsak a valódi, ízes töltelék garantálja.

– Milyen ünnepi újdonságokkal kedveskednek még a vásárlóknak idén?

– Ha már az előbb a jellegzetes karácsonyi desszert-alapanyagok között a mandulát is megemlítettem, akkor beszélnem kell arról az új termékünkről, mely ünnepi mandulás kalács néven debütál majd. Az ünnepi asztal dísze lehet, ugyanis aranyszínű feliratú csokibarna csomagolóanyagban kínáljuk ezt a koszorú formájú vajjal készülő kalácsot, amit finom mandulakrémmel töltünk meg. Újdonságunk még a téli almás-fahéjas croissant, melynek tésztája vajból készül a rongyos kiflihez hasonlóan, majd fahéjas-cukros kéregben sütjük ropogósra. Vaníliapudingos almás-fahéjas tölteléke cukrászaink ötletességét, mesterségbeli tudását dicséri. Ízvilága leginkább a kürtős kalácsra emlékeztet. Ez egy valódi prémiumtermék, amit elérhető áron kínálunk majd vásárlóinknak. 

– Karácsonyi püspökkenyér a Stollen, amit szívesen vásárolnak a fogyasztók. Idén is kapható lesz?

– A Stollen egy nagyon fimon gyümölcskenyér, kandírozott gyümölcsökkel és marcipánnal. Az elmúlt évek nagy sikerére tekintettel idén is kapható lesz szaküzleteinkben, ahogy a Stollen golyócska, melyekbe szintén kandírozott gyümölcsöket teszünk. Nemcsak ízében, de külalakjában is az ünnepre emlékeztet a gesztenyés karácsonyfa. Ez leveles tésztából készített gesztenyemasszával és baracklekvár töltött sütemény, melyre színes cukorkákat szórunk. A karácsonyi időszakban még inkább kelendőek cukrászsüteményeink, melyek idén is bővültek új termékekkel. A kókuszkocka, almáskocka és a fagyi szelet nagy sikert aratott vásárlóink körében, akik az ünnepekre díszes tortákat is rendelnek.

– A Zalaco Zrt. idén ünnepelte hatvanéves fennállását. A jubileumot hatvan forintos akciók kísérték végig az egész évben.

– Valóban, januártól kezdve minden héten más sütőipari terméket vásárolhattak meg fogyasztóink kedvezményes áron. Természetesen akciókat jövőre is tartunk; a vásárlók rendszeres árengedménnyel való megjutalmazása üzletpolitikánk szerves része. Ez a szempont vezérel bennünk a valódi termelői tej árusítása során is, amit nagyon kezdeményezés áron kínálunk. Az együttműködést tovább fejlesztve pedig egy tejfeldolgozó üzem létesítését határoztuk el a Győrvár-Tej Kft.-vel. A zöldmezős beruházást uniós pályázati forrás is segíti majd. 

Bízom abban, hogy karácsonyi süteménykínálatunk idén is mindenki megelégedésére szolgál. A családok ünnepét a finomságok díszcsomagolásával is szeretnénk szebbé tenni, mondta végül Ibránszki György, a Zalaco Zrt. vezérigazgató-helyettese.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK