2025.03.14., péntek - MatildZalaegerszeg időjárása

Archivum

Gasztrocsata

2009. október 20. kedd, 14:19
Címkék:

Keszthely nyerte el a jövő évi gasztronómiai verseny rendezési jogát a közelmúltban Győrben megtartott rendezvényen. 

 

Jövőre Keszthelyen

A harmadik alkalommal megrendezett Gasztrocsatán a győri Dunakapu téren százötvenféle ételt kóstolhatott a közönség, tizenkilenc régió 60 főzőcsapata mutathatta be a tájegységére jellemző ételeket. A Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség rendezvényén több ezer ember lakmározott a porták üstjei és sütőtálcái mellett, és kígyózó sorok álltak a kóstolójegyekért.

Az érdeklődők a sokféle szabad tűzön főtt eledel közt megízlelhették például a kakaspörköltet, bajai, szegedi és balatoni halászlét, töltött lángost, káposztás harcsát, nyírségi tésztalevest, különböző réteseket, és nagy sikere volt a zalai dödöllének is. A Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon Karának Burgonyakutatási Központja kiállításon mutatta be saját nemesítésű burgonyafajtáit és alapanyagot is biztosított a régió csapatának.

A szakácsok különböző  kategóriákban mérték össze tudásukat és a szervezők díjazták a standokat is; az abszolút győztes idén a Dél-alföldi régió lett. Jövőre Keszthely ad otthont a rendezvénynek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK