2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Jobbak voltak a vendégek

2014. február 06. csütörtök, 08:14
Címkék:

ZTE NKK - Atomerőmű KSC Szekszárd 70-79 ( 14-21, 21-18, 18-18, 17-22)

NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, városi sportcsarnok, 100 néző. Jv.: Bognár, Gorka, Tóth K.

ZTE: Darida (18/9), Fuisz (4), Varga (12), Czukor (11/3), Knezevics (9). Csere: Török (6), Vágvölgyi, Horváth (6), Mányoki (4). Fritz. Vezetőedző: Gáll Tamás.

Szekszárd: Scsekics (26/9), Studer Á. (8), Theodorán, Singleton (7). Zele (17). Csere: Studer Zs. (2), Hajdu (7/3), Dusanics (6), Kovolcsik (4), Simon (2). Vezetőedző: Magyar Gergely.

Rangadónak számított a találkozó, ugyanis a győztes csapat megszerzi az alapszakaszban a 2. helyet a magyar NB I-ben. A képzeletbeli ezüstérem a vendégeket motiválta jobban. A találkozó elején gyorsan elhúztak (4. p.: 4-10). A hazaiak gyengén, ritmustalanul játszottak, a Szekszárd egyértelműen uralta a játékot az első negyedben. A második tíz percre valamelyest feljavult a ZTE játéka, ami pontokban is megmutatkozott, fogcsikorgatva, de megközelítette ellenfelét. Jöttek azonban a régi hibák és nem sikerült átvenni a vezetést.

A nagyszünet után is szorongatta ellenfelét a ZTE, a 27. percben rövid időre át is vette a vezetést (53-49). A vendégek Scsekics vezérletével azonban gyorsan fordítottak. A szekszárdiak irányítója nagy távolságról is biztosan dobta a hárompontosokat. A befejező negyed közepén még fej-fej mellett haladt a két csapat. (35.p.: 61-61), bár közben a ZTE légiósa, Knezevics súlyosan megsérült. Darida Csilla amatőr létére ismét a ZTE legjobbja volt, a tény egyben kritika is a többi játékos számára.

A Szekszárd megérdemelten nyerte a mérkőzést, mivel többen átlag feletti teljesítményt nyújtottak. A hazai csapatból csak Darida játéka emelhető ki.

Értékelés:

Gáll Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Sajnos azt kell mondanom, hogy megérdemelten nyert a Szekszárd. Lassan, körülményesen kosárlabdáztunk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK