2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Zele parádézott, nyertek a hazaiak

2015. január 25. vasárnap, 09:07
Címkék:

ZTE NKK - Ceglédi EKK 74-67 (19-13, 15-23, 20-11, 20-20)

NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Boros, Török Z., Esztergályos.

ZTE: Darida (5/3), Nagy D. (1), Varga Zs. (10), Horváth Zs. (2), Zele (34/12). Csere: Velkey, Szélesy (8), Mackay (8/6), Ambrus (6). Vezetőedző: Gáll Tamás.

Cegléd: Gorjanácz (15/3), Serbán (8), Hadzovics (6), Skorics (15/3), Bozóki (8). Csere: Szepsi (2), Kobolák (1), Szabó II. (3/3), Ruttner (9). Vezetőedző: Cziczás László.

A 6. hely megtartása szempontjából fontos találkozó várt a ZTE együttesére. A héten Zele sérülése, Nagy D. betegsége okozott fejfájást Gáll Tamás vezetőedzőnek. Szerencsére a találkozóra mindenketten felépültek. Jól kezdett a hazai együttes, Zele tőle szokatlan módon triplákkal nyitott. Magabiztosan vezetett a hazai csapat az első öt perc után. A vendégek időkérése után megtört a ZTE lendülete, de az első 10 percet még uralta a hazai csapat. A második negyed elején rengeteg dobást - közte ziccereket - rontott a zalai együttes, a vendégek egyenlítettek (13. p.: 19-19). Ezután "álló háború" alakult ki a két együttes között. Egyik sem tudott meglépni a másiktól, a negyed hajrája a vendégeknek sikerült jobban, a nagyszünetben vezettek.

A harmadik negyedben szigorított védekezésén a ZTE, 5 pontos vezetése állandósult, a vendégek elvétve találtak a gyűrűbe. Az utolsó tíz percben mindent megpróbált a vendégcsapat, de a holtponton Zele kosarai mindig átlendítették a ZTE-t.

A zalaiak nagy csatában nyertek, a mérkőzés összképe alapján megérdemelten. A ZTE sikeréhez nagyban hozzájárult a 34 pontot szerző Zele.

Értékelés:

Gáll Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Az elvárásoknak megfelelő összecsapást láthattak a nézők. Győzelmünket akkor alapoztuk meg, amikor a statikus játékból sikerült átlépnünk a gyorsba.

Cziczás László, a Cegléd vezetőedzője: - A második félidőben a jobban játszó hazai csapat fölénk kerekedett.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK