2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Győzelem a hajrában

2016. január 17. vasárnap, 15:00
Címkék:

Zalakerámia ZTE KK - TLI Alba Fehérvár 75-68 (28-15, 7-18, 19-19, 21-16)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1800 néző. Jv.: Kapitány, Söjtöry, Praksch.

ZTE: Govens (23/9), Velkey (9/6), Kerpel-Frónius (12/3), Mohácsi (11/9), Pantelics (12). Csere: Fekete (8/6), Krapics. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Alba Fehérvár: Chery (14/6), Supola, Myles (10/3), Spurlock (11/3), Lóránt (8). Csere: Csorvási (2), Simon (10), Pearson (8), Markovics (5/3). Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

A ZTE-ből Kinney betegség, Gáspár sérülés miatt hiányzott, így alaposan leszűkült a Bencze Tamás cserelehetősége. Repülő rajtot vett a zalai együttes, öt perc után 13-2-re vezetett. A ZTE támadások után gyorsan visszazárt, nem engedte, hogy a vendégek felgyorsuljanak. Az első negyedben egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült. A második tíz percben támadásban nagyon elvesztette a fonalat a ZTE, játékosai tíz perc alatt mindössze hét pontot dobtak. Az Alba Simon vezérletével felzárkózott, és mindössze két pont maradt a ZTE előnye a szünetre. A harmadik negyedben is inkább a vendégek uralták a az összecsapást. A hazaiak csikorogva, hatalmas szívvel játszva tartották a lépést, és a negyed végén ismét két ponttal vezettek. A befejező 10 perc ádáz csatát hozott, fej-fej mellett haladt a két csapat (33. p.: 56-56) . Govens vette vállára a ZTE-t, a legjobb pillanatokban dobott 3 pontosokat. Két perccel a vége előtt 68-68 volt az állás. Ettől kezdve azonban már csak a ZTE dobott pontot, és nyert.

A zalaiak ismét bravúros győzelmet arattak. A rangadót mindössze heten játszották végig. A sikerhez mindenképpen kellett Govens extra teljesítménye és a jó védekezés.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Örülök az újabb bravúros győzelmünknek. Csapatomnak külön gratulálok. A sikerünkhöz a végén kellett Govens két villanása. Hetven pont alatt akartuk tartani az Albát, ez sikerült.

Branislav Dzunics, az Alba vezetőedzője: - Megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a ZTE. A találkozó a végjátékban dőlt el, itt is jobbak voltak a házigazdák.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK